AFET BÖLGESİ ÖĞRETMENLERİ “SORUNLARIYLA” DERS BAŞI YAPACAKLAR

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer "24 Nisan, yani bu bir haftalık ara tatilden sonra Hatay ve Adıyaman’da da merkez ve tüm ilçelerde eğitim öğretimin başlaması kararı aldık.

Dolayısıyla 24 Nisan tarihi itibariyle artık ülkemizde 81 ilde merkez ve ilçelerde hiçbir eksiklik kalmadan eğitim, öğretim kaldığı yerden devam etmiş olacak ve hayatın o bölgedeki normalleşmesiyle ilgili en ön emli adımı biz Milli Eğitim Bakanlığı olarak tamamlamış olacağız" açıklamasını yaptı..
Eğitimin aksamamasını, hayatın normalleşmesini elbette çok istiyoruz ve Sayın Bakanın bu haberi kesinlikle çok güzel.
Ancak deprem bölgesinde görev yapan öğretmenlerin sorunları çözülmeden eğitime kaldığımız yerden devam etmek ve deprem bölgesinde yaşayıp da normalleşmek gerçekten mümkün mü Sayın Bakanım?
24 Nisan tarihi itibariyle artık ülkemizde 81 ilde merkez ve ilçelerde hiçbir eksiklik kalmadan eğitim, öğretim kaldığı yerden nasıl devam edecek Sayın Bakanım?
Mesela, deprem bölgesinde çalışan öğretmenlerin 24 Nisan günü ders başı yapabilmeleri için uygun koşullar oluşturuldu mu?
Deprem bölgesinde eğitim öğretimin yapılabilmesi için gerekli fiziki şartlar mevcut mu?
Deprem bölgesinde çalışan eğitim çalışanlarını normalleştirmek için hangi destekler sunuldu?
Eğitim çalışanlarını hem psikolojik hem de maddi anlamda güçlendirmek için ne gibi çalışmalar yapıldı?
En önemlisi, deprem bölgesinde görev yapan öğretmenlerin barınma sorunu çözüldü mü?
Öğretmenlerimiz konteyner evlere yerleştirildi mi? 
Hayatını devam ettirebileceği evi, eşyası var mı?
Öğretmenler için sağlık ve hijyen kurallarına uygun, güvenli yaşam koşulları oluşturuldu mu? 
Deprem bölgesindeki öğretmenlerimize materyal ve teknolojik araçlar desteği sağlandı mı? 
Deprem bölgesinde görev yapan öğretmenlerin moral ve motivasyonunu sağlayabilmek için Milli Eğitim Bakanlığı tarafından özendirici ne gibi çalışmalar yapıldı, özlük haklarında herhangi bir iyileşme planlandı mı? 
 Deprem bölgelerinde görev yapan MEB personeline tatmin edici miktarda Afet Tazminatı verildi mi, verilecek mi?
Deprem travmasını yaşayan öğretmenlerimize koşulsuz tayin hakkı tanındı mı?
24 Nisanda ders başı yapılabilmesi için bölgede yeterli sayıda öğretmen var mı?
Sayın Bakanım, biliyoruz ki deprem bölgesinde hala yaşam koşulları çok ağır, normalleşmek için öncelikle yaşam koşullarını iyileştirmek gerekir, yaşam koşulları iyileştirilmemiş öğretmenlerle 24 Nisan’da ders başı yapıldığında eğitime kaldığı yerden devam edilmiş olacak mı? 
Deprem bölgesindeki öğretmenler, depreme bağlı olarak yaşadığı maddi ve manevi kaygılarından kurtarılmadıkça, eğitim de kaygılarla devam eder, eğitime kaldığı yerden devam edilemez.
Sayın Bakanım, eğitimin kaldığı yerden devam etmesi için en başta öğretmenlerimize konteyner hizmeti sunularak, en temel ihtiyaç olan barınma ihtiyaçları karşılanmalı, Afet Tazminatının yanı sıra moral-motivasyonu sağlayıcı özlük hakları tanınmalıdır.
Sonuç olarak; deprem bölgesindeki insanlarımıza hizmet ulaştırabilmek için öncelikle kamusal alanda normalleşme sağlanmalıdır. Bunun için de kamu çalışanlarının temel ihtiyaçlarının giderilmesi en başta da barınma sorunlarının acilen çözülmesi gerekir.
Aksi takdirde, hayatı normalleşmemiş kamu çalışanından hizmet beklemek, verim beklemek ne kadar gerçekçi olur?
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Yazar Yazıları Haberleri