Gıda mühendisliği, bilimsel bilgiler ve mühendislik bilgileri yardımıyla gıdaların güvenilir bir şekilde üretimini, hazırlanmasını, işlenmesini, paketlenmesini, dağıtılmasını sağlayan ve gıdalardan uygun bir şekilde yararlanmayı sağlayan mühendislik dalıdır. Temel amacı insanların sağlıklı beslenmesidir.
Gıda denetimi ve gıda hijyeninde aldığı mesleki eğitimlerle uzman olan Gıda Mühendislerinin kamudaki istihdamının yetersiz olması ayuka çıkan gıda sıkandallarının en büyük sebebidir. Gıda Mühendilerine hem kamuda hem de özel sektörde gerekli önemin verilmesi gerekmektedir. Zira gıda alanında uzmanlaşmış olan Gıda Mühendislerinin istihdamıyla denetimlerdeki niteliğinin orantılı olduğu aşikardır.
Sayısı 1.5 milyona yakın işletmelerin denetim - kontrollerine Gıda Mühendislerinin yerine diğer meslek gruplarının gitmesi ve Dünyamızın Corona ile verdiği mücadelede hiç de sağlıklı değildir. Bu durum ise denetimlerin aksamasına neden olmakta, taklit ve tağşişlerin artmasına, insan sağlığının risklerle dolu olmasına yol açmaktadır. Bakanlık tarafından yayımlanan Taklit ve Tağşiş Ürün Üreten Firmaların İfşa Listesi bu durumun açık bir kanıtıdır. Dolayısıyla herkes okuduğu kendi meslekten mesuldür. Bu sebeple Gıda Mühendislerinin görevini ne eğitimli diğer bölümler ne de Zabıtalar sağlıklı bir şekilde yerine getirebilir.
Bakanlıktaki sayısı 18 yılda 3 bini bulmayan Gıda Mühendisi sayısı acilen artmalıdır. Geleceğe nefes olabilmemiz için, sağlıklı yarınlara ulaşabilmemiz için, çocuklarımızın kahramanı olabilmemiz için, gıdamızı koruyabilmemiz için acil istihdam şarttır.Bizler Gıda Mühendisleri olarak ülkemizdeki herkesin denetimli ve sağlıklı gıdaya ulaşması için görev almaya hazırız. Bakanlığımızda çalışan bütün meslek üyelerine saygı duyuyoruz ancak takdir edersiniz ki bizler de aldığımız eğitim gereği bakanlıkta hak ettiğimiz sayılara ulaşmak aynı saygıyı görmek ve işimizi en iyi şekilde yerine getirmek istiyoruz. Bu sebeple 6000 Gıda mühendisi istihdamı elzemdir.
GIDA MÜHENDİSİ İSTİHDAM TALEP PLATFORMU