Bilindiği üzere kurum amiri istediği sayıda ve kadrodaki personeli Taşınır Kayıt Yetkilİisi olarak görevlendirebilmektedir. Önceki yönetmelikte, aynını birimde aynı işi yapan farklı kadrolardaki personelin ek ödemeleri arasında ucurum olmasına neden olmaktaydı.
Örneğini kadrosu hemşire olan Taşınır Kayıt Yetkili 2000 TLEk ödeme alırken, memur kadrosunda olna Taşınır Kayıt Yetkilisi 300 TL gibi bir ek ödeme alabiliyordu. Yeni yayımlanan ek ödeme yönetmeliği ile birlikte Hizmet Alanı ve Kadro Ünvan Katsayılarına bakıldığında Taşınır Kayıt Yetkilisi ve Taşınır Kontrol Yetkilisi için başlık açıldıgı ve HAKUK belirleme kat saysının 0,35 olarak görülmektedir.
Yönetmelikteki ilgili kısım;
Ayrıca yönetmelikte Ek Puan Tablosu'nda %10 oranında ek verilmesi karalaştırılmış:
Yönetmelikteki ilgili kısım:
Taşınır Kayıt Yetkililerin muayne komisyonlarının ve ihale komisyonlarının vazgeçilmez üyeleri oldugu düşünüldüğünde;
Ek puan tobolsunun bu kısmındanda %20 almaları durumunda her ay hastane ortalamasının %30 kadar ek alacakları görünüyor.
Sağlık Bakanlığına bağlı kuruluşlarında sayısının bilinemeyeceği kadar Taşınır Kayıt Yetklisi bulunmakta. Taşınır Kayıt Yetkilisi sayının bir standardı bulunmamakta.Örneğin 500 yataklı A Hastanesinde 20 Taşınır Kayıt Yetkilisi ile iş yapılırken, 500 Yataklı B hastanesinde 50 Taşınır Kayıt Yetkilis ile iş yürütülmekte. Süreç sonunda sanırım Sağlık Bakanlığına bağlı kuruluşlarda Taşınır Kayıt Yetkilisine Duyulan ihtiyaç artacaktır! Sağlık Bakanlığı bir standart getirmez ise hastanede çalışan il-ilçe sağlık müdürlüklerine geçemeyen bir çok personel Taşınır Kayıt Yetkilisi olmak isteyecektir. Esiden İKİ taşınır Kayıt Yetkilisi tarafından yürütülen işlem artık kaç Taşınır Yetkilisi ile yürütülür acaba diye sorulmaya başlandı.Sahi bir sağlık kuruluşunda Kaç Taşınır Kayıt Yetkilisi olmalı?
sağlıkpersoneli.com