SAĞLIK, VETERİNER SAĞLIK VE HAYVAN SAĞLIK TEKNİKERLERİ NE KADAR MAAŞ ALIYOR?
Sağlık Hizmetleri Sınıfı kapsamında iki yıl süreli mesleki yükseköğrenim mezunu olarak kamuda “Sağlık Teknikeri”, “Veteriner Sağlık Teknikeri” ve “Hayvan Sağlık Teknikeri” unvanlı kadrolarda görev alan Devlet memurlarının maaşı, unvanlarına göre farklılık göstermektedir.
Önlisans mezunu olarak Sağlık Hizmetleri Sınıfına dahil Veteriner Sağlık Teknikeri, Hayvan Sağlık Teknikeri ve Sağlık Teknikeri unvanlı kadrolarda görev alanlar, Devlet memuriyetine 10/2’den başlamakta ve 1/4 seviyesine kadar yükselebilmektedirler. Bu personel, kalkınmada öncelikli yerlerde ya da il ve ilçe merkezlerine uzaklığı 10 km’den fazla olan yerlerde görev aldıklarında ek özel hizmet tazminatından da yararlanmaktadırlar.
Öte yandan, bu unvanlarda görev yapan personele, görev yaptıkları yerlerden dolayı ek ve ilave özel hizmet tazminatı da ödenebilmekte, ayrıca görev yaptıkları kurumlardan kaynaklı olarak ilave ödemeler (ikramiye, sosyal denge tazminatı gibi) de yapılabilmektedir.
Ancak, yan ödemelerinin unvanlara göre farklı belirlenmiş olmasından dolayı, aynı yerde ve aynı hizmet süresiyle görev yapan sağlık personeli teknikerler arasında aylık ücret farklılıkları söz konusu olmaktadır.
2021 yılının ilk yarısındaki aylık net maaşları
2 yıl süreli mesleki yükseköğrenim görüp Sağlık Hizmetleri Sınıfında; “Sağlık Teknikeri”, “Veteriner Sağlık Teknikeri” ve “Hayvan Sağlık Teknikeri” unvanlı kadrolarda görev yapanların, 2021 yılının ilk yarısındaki aylarda %15 gelir vergisi dilimindeki aylık net maaşlarının bir arada görülmesi amacıyla hazırladığımız Tabloya aşağıda yer verilmiştir.
Tablodaki aylık net maaş tutarları, bekar (veya eşi çalışan) ve çocuk yardımından yararlanmayan personele göre hesaplanmıştır.
(SH) Tekniker net maaşı (2021 yılının ilk yarısında)
NOT:
*Aile yardımı ve asgari geçim indirimi bakımından, bekar (veya eşi çalışmadığı) ve çocuk yardımından yararlanmayan personele göre değerlendirme yapılmıştır.
*Döner sermayeden yararlananlar için, sabit döner sermaye ödemesi (net ek ödeme miktarı kadar) hesaplamaya dahil edilmiştir.
*Çalışılan yer, kurum ve hizmet bölgesinden kaynaklı ödeme fazlalıkları dikkate alınmamıştır.
*Sendika aidatı, toplu sözleşme ikramiyesi, sosyal denge tazminatı ve ikramiye ödemeleri ile yabancı dil tazminatı hesaplamaya dahil edilmemiştir.
*BES kesintileri dikkate alınmamıştır.
*Tabloda hizmet süreleri 13 yıldan az olanların, 14.10.2008 tarihinden sonra işe girmiş oldukları varsayılarak, sosyal güvenlik kesintileri ilgili mevzuat çerçevesinde hesaplanmıştır.
*Tabloda hizmet süreleri itibariyle personelin ulaşabileceği derece ve kademeler tahmini olarak alındığından, hizmet yıllarına karşılık gösterilen derece ve kademelerde farklılıklar görülebilir.
memurunyeri.com