İşte kadro bekleyen sağlık çalışanları! Vekil ebe hemşireler, kısa süreli sözleşmeliler, 4/B sözleşmeli ve kamu dışı aile sağlığı çalışanları

Farklı istihdam çalışma barışını bozmaktadır. Çalışma barışı bozulunca 10 kişinin işini 100 kişide yapsa yeni istihdamlara ihtiyaç duyulur, çalışma barışı sağlanınca tam tersi 100 kişinin işini 10 kişi yapar.

Her platformda seslerini çıkarmaya çalışan, çıkan seslerine rağmen mağduriyetlerinin devam ettiği sağlık ve sosyal hizmetler çalışanları...

1)- Vekil ebe hemşireler; hukuk önünde her bir birey eşittir, ilkesinden yola çıkarak, tek şart bir yılı doldurmaları gözönünde bulundurularak 2011 yılında kadroya alınan, kadro tahsisi yapılan vekil ebe hemşirelerin, kadro tahsisi ile bir yılını dolduramamış olanların yıl şartıyla, ihdas edemedikleri kadroları aradan geçen on yıla rağmen tahsis edilmemiş olması kabul edilemez. 

Bakanlık 2010 yılından sonra vekil olarak sağlık çalışanı almayarak, kanaatimce yeni vekil ebe hemşire mağduriyetleri eklememiştir. Yeni mağduriyetlerinin oluşmaması için alım yapılmamış, lakin mevcut azınlığın mağduriyetinede göz yumulmuştur. Mağduriyetlerinin kanaati herkesçe malum olan bu kardeşlerimizin mağduriyetleri giderilmelidir. 

2)- Kamu dışı aile sağlığı çalışanları, günün şartlarında, görünüşte sözleşmeli iyi niyetle hazırlanmış bir kanunla istihdam yapılmıştı, sözleşmelerinin dışında herhangi bir kanunî dayanakları olmayan kamu dışı, sözleşmeli statüsünde ki, 663, kısa süreli sözleşmeli, uzun süreli sözleşmeli, 4924 sözleşmeli statülerden farklıdır. Normal sözleşmelerinin yanında kadroları mevcut olan sözleşmelilerle değerlendirildiğinde çifte standart söz konusudur. Kamu dışı kelimesi tıpkı daha önce mevcut olan eleman kelimesi gibi rencide edicidir, kadro tahsisi ile kaldırılması gerekir. Aynı iş yerinde aile sağlığı çalışanı ve kamu dışı tabirleri çalışma barışını bozmaktadır. 

3)- 4/B sözleşmeli sağlık çalışanları, aile birlikteliğini ortadan kaldıran, sosyal haklar yönüyle kamunun üvey evlatları. Kamu istihdam sağlarken, ayrımcılıklara sebep olmamalıdır. Hele hele üniversite personeli devlet memuru olmalarına rağmen mazeret tayın durumlarında iki rektörün muvafakati sebebiyle yeniden atama yapılması gibi zorluklar yaşanmaktadır. Biri muvafakat alırken emsali olan mağdur olabilmektedir.

4)- 3+1 kısa süreli sözleşmeli, gencecik insanlar, genellikle 18 - 24 yaş aralığında, atamaları yapılmaktadır. Askerlik gibi düşünün bu insanlar 3 yılın geçmesini biran önce şafak saymaya başlamalarını iple çekiyorlar. 
Farklı istihdam çalışma barışını bozmaktadır. Çalışma barışı bozulunca 10 kişinin işini 100 kişide yapsa yeni istihdamlara ihtiyaç duyulur, çalışma barışı sağlanınca tam tersi 100 kişinin işini 10 kişi yapar.

Sözleşmelilerin görevlendirilmelerindeki engeller personelin verimli kullanılmasını engellemektedir. 

4/B ile ilgili açılan davalarda hukukî iradenin verdiği kararlara bakılınca bu uygulamalardan vaz geçilmesi, statü birlikteliğinin sağlanması zorunluluktur. 

Yeni alımlar yanında, mevcut kadro düzenlemeleri ile istihdam edileni verimli kullanmak olanağı oluşacaktır. 

sağlıkpersonelihaber

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Yorum Yap
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Sağlık Personeli Haberleri