Koyuncu, bu konuda bürokratik süreçle evrak işleyişinin iş yükü ve maddiyat istediğine değinerek şunları paylaştı:
“Günümüz ekonomik şartlarında tasarruf tedbirleri zorunluluk halini almıştır. Tasarruf tedbirleri kapsamında kamu kurum ve kuruluşlarında evrak işlerinin dijitalleştirilmesi de akla gelen adımlardan biridir. Kamu kaynaklarının verimli, etkin ve tedbirli biçimde kullanılmasında bürokratik işlemler dijitalleşme ile basitleştirilmekte, bu da zamandan ve maddiyattan tasarruf sağlamaktadır. Ayrıca iş yükünü azaltarak kamu kurum ve kuruluşlarında verimi arttırmaktadır.
Bu gerçek, memur sendikalarına üyelik ve istifa işlemleri için de geçerli olmalıdır. Evrak ve bürokrasi süreci ile memurların üyelik ve istifa işlemleri zorlaşmaktadır. Her şeyin dijitalleştiği ve kolaylaştırıldığı bir dünyada e-devlet üzerinden de yapılabilecek işlemlerde, alışılagelmiş evrak işlerinde diretilmemelidir.
Memurlar, sendika üyeliği ya da istifa işlemlerini e-devlet kapısından gerçekleştirmelidir. Bunun için gerekli yasal düzenlemeler, biran önce hazırlanmalıdır. 4688 sayılı kamu sendikaları kanununda yapılacak düzenlemelerle, üyelik ve istifa işlemlerinin e-devlet kapısı üzerinden dijitalleşmesinin önü açılmalıdır.
Bilindiği gibi ülkemizde işçi sendikalarına üyelik ve sendika üyeliğinden çekilme islemlerinde e-devlet kullanılmaktadır. İşçiler, kamu kurumlarına gitmeden zamandan tasarruf sağlarken işler kolaylaşmakta, maddi açıdan da tasarruf sağlanmaktadır. Memur sendikalarına üye olmak ya da üyelikten çekilmek içinse evrak işlemlerini kapsayan bir süreç izlenmektedir. Bürokratik olarak işler zorlaşmaktadır. İşlemler, kamu kurum ve kuruluşları kadar sendikalar için de yük olmaktadır. Daha da önemlisi bu süreçte memurlar, sendikal özgürlük kavramı hiçe sayılarak amirleri tarafından baskıya maruz kalabilmektedir. Dolayısıyla memur sendikalarına e-devlet üzerinden üyelik ve istifa işlemleri personel ve kaynak israfını da önleyeceği gibi hak ve özgürlükler açısından da doğru olandır.”