MÜHENDİSLİK KANUNU MECLİS'TE DAHA FAZLA BEKLETİLMEMELİ

Kamudaki mühendislerin karşılaştığı başlıca sorunlar şu şekilde sıralanıyor: Aşırı iş yükü, mali ve özlük haklarındaki sorunlar, emeklilikteki hak mağduriyetleri, görev tanımı dışında verilen işler, kariyer planlamasının belirsizliği, mesleğin itibarının

Bir takipçimiz, Meclis'te bekletilen kamu mühendisleri için sunulan yasa tekliflerine dikkat çekti ve "İktidar ortağı tarafından verilen bu teklifler neden hala bekletiliyor? Bunu gündeme getirirseniz seviniriz. Kamu mühendislerinin yanında olduğunuzu biliyoruz, emeğinizin hakkı ödenmez." şeklinde ifadelerde bulundu.

Önceki haberlerimizde de belirttiğimiz gibi, kamuda görev yapan mühendislerin sorunları bütünsel bir şekilde ele alınarak çözülmelidir. Kamu mühendislerinin sorunlarının çözümü için memur sendikalarının daha fazla çaba göstermesi gerektiğini düşünüyoruz.

Memur sendikalarının, sendika aidatları için gösterdikleri çabanın bir kısmını kamu mühendislerinin sorunlarının çözümüne ayırmalarını umuyoruz. Bu konuda daha fazla zaman kaybetmeden adım atılmasını bekliyoruz.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Memurlar Haberleri