Milyonlarca memura heyecan verici gelişme: 21 maddelik memur paketi TBMM'ye sunuldu! İşte detaylar...

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin yeni dönem başlamasıyla birlikte, memurların uzun süredir çözüm bekleyen sorunları Meclis gündemine taşındı.

Memurların yaşadığı ekonomik sıkıntıları ve çalışma koşullarındaki sorunlar Kamu Birliği Konfederasyonu, tarafından hazırlanan 21 maddelik "Memur Beklenti Paketi" ile detaylı bir şekilde raporlanarak TBMM Başkanlığına sunuldu.

Konfederasyon yetkilileri, yaptığı açıklamada, memurların, asgari ücretlilerin ve emeklilerin yaşadığı mali zorlukların sorumlusunun kendileri olmadığını ifade ederken, mevcut ekonomik politikaların sabit gelirli çalışanlar üzerindeki baskıyı artırdığını belirtti.

Memur Maaşları Yoksulluk Sınırının Üzerine Çıkarılmalı

Konfederasyon yetkilileri, ekonomik kriz, döviz kurlarındaki artış ve enflasyonla gelen fiyat dalgalanmalarının memurları büyük zorluklar altında bıraktığını ifade etti. Memur maaşlarının yoksulluk sınırının üzerine çıkarılması gerektiğini belirten yetkililer, TÜİK’in enflasyon verilerine duyulan güvenin %5’e kadar düştüğünü dile getirdi.

Memurların Talepleri

Konfederasyon tarafından hazırlanan 21 maddelik paket, memurların en temel taleplerini içeriyor. Bu talepler arasında en dikkat çekenler şunlar:

- Enflasyon farklarının aylık olarak ödenmesi: Memurların alım gücünü koruyabilmeleri için enflasyon farklarının her ay maaşlara yansıtılması talep ediliyor.
- Seyyanen zam: Tüm memurlara eşit olarak uygulanacak bir seyyanen zam ile alım gücünün artırılması isteniyor.
- 3600 ek gösterge yasasının çıkarılması: Özellikle öğretmenlerin ve sağlık çalışanlarının mağduriyetini gidermek amacıyla 3600 ek gösterge yasasının bir an önce çıkarılması talep ediliyor.
- Yardımcı hizmetler sınıfının kaldırılması: Yardımcı hizmetler sınıfında çalışanların eğitimlerine uygun kadrolara atanması ve daha iyi çalışma koşullarına kavuşturulması isteniyor.
- Bayram ikramiyelerinin verilmesi: Emekli ve işçilerde olduğu gibi memurlara da bayram ikramiyesi verilmesi talep ediliyor.
- Sözlü sınavların kaldırılması: Kamuya alımlarda adaletsizliğe yol açtığı düşünülen sözlü sınavların kaldırılması ve daha şeffaf bir sınav sistemine geçilmesi isteniyor.
- Diğer kamu çalışanlarının haklarının tanınması: Kamu mühendisleri, avukatlar, müdürler gibi diğer kamu çalışanlarının haklarının da korunması ve geliştirilmesi talep ediliyor.
- Sözleşmeli personelin durumunun iyileştirilmesi: Sözleşmeli personelin çalışma sürelerinin kısaltılması ve kadroya geçişlerinin kolaylaştırılması isteniyor.
- Memurlara kira yardımı: Yüksek kira ve faiz oranları nedeniyle memurlara lojman tazminatı veya kira yardımı verilmesi isteniyor.

Yorum Yap
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Memurlar Haberleri