1- Maaş Promosyonları: Promosyonlar, enflasyondaki durmayan artışa göre acilen güncellenmelidir ve anlaşmalar yıllık olarak yapılmalıdır.
2- Toplu Sözleşme İkramiyesi: Anayasa Mahkemesince iptal edilen toplu sözleşme ikramiyesi için gerekli kanuni düzenlemeler acilen yapılmalı ve geriye dönük hak kayıpları giderilmelidir.
3- Memur Fakirleşmiştir: En düşük memur maaşı, 2012 yılına kıyasla asgari ücret karşısında 2,5 kattan fazla erimiştir. En düşük memur maaşı, yoksulluk sınırı seviyesine çıkarılmalıdır (Türk-İş: Şubat-2024: 4 kişilik bir aile için: 53.000 TL).
4- Piyasa Gerçekleri ve TÜİK Verileri: İşçilere ve asgari ücrete piyasa gerçekleri üzerinden zam yapılması, memura da TÜİK verileri üzerinden sadece enflasyon farkı verilmesi, asgari ücret-memur maaşı arasındaki makası daraltmıştır. Memur maaşlarının asgari ücret seviyesinden kurtarılması için memura seyyanen zam veya refah payı ödemesi yapılarak bu kaybın telafi edilmesi gerekmektedir.
5- Bayram ikramiyesi: Memurlara da verilmelidir.
6- 3600 ek gösterge: Söz verildiği gibi 1. dereceye gelen tüm memurlara verilmelidir.
7- Disiplin Affı: Terör suçları hariç en son 2005’te çıkarılan memurlar için disiplin affı tekrar çıkarılmalıdır.
8- Aile Yardımları: Eş ve çocuk yardımlarında artış yapılmalıdır.
9- İşçiye Yemek Parası Verip, Memurdan Yemek Parası Alınması: İşçilerde olduğu gibi memurlara da yemek yardımı, 3 ayda bir ikramiye ve tediye ödemesi yapılmalı, işçi ve memur arasındaki sosyal yardım uçurumu giderilmelidir.
10- 5434 ve 5510 Sayılı Kanun’a Tabi (2008 Öncesi ve Sonrası) Memur Ayrımı: Memurlar arasındaki eski ve yeni ayrımı kalkmalıdır. Sosyal güvenlik sistemi açısından 5510 sayılı Kanuna tabi (2008 sonrası) memurların mağduriyeti giderilmelidir. Aylık bağlama oranları %40'tan tekrar %60'a çıkarılmalıdır. Emeklilikte, 9000 gün prim yerine 7200 gün prim şartı getirilmeli, yaş şartları düşürülmelidir.
11- Zam Pazarlığı: Toplu sözleşme görüşmelerinde TÜİK verilerinin değil de işçilerde olduğu gibi piyasa gerçeklerinin gözetildiği bir zam pazarlığı yapılmalıdır.
12- 4688 Sayılı Toplu Sözleşme Kanunu Değiştirilmelidir: Memurlara grev hakkı verilmelidir.
13- Lojman ve Kira Yardımı: Her şehre lojmanlar yapılmalı ve kira yardımı küçük şehirlerdeki memura da yapılmalıdır.
14- Fazla Mesai Ücreti: 10 TL olan saatlik mesai ücreti günün koşullarına göre güncellenmelidir.
15- Mülakat: Görevde yükselme sınavlarında mülakat kaldırılmalıdır.
16- Yıllık İzinler: İşçilerde olduğu gibi hafta sonları yıllık izinden düşülmemelidir.
17- Kılık Kıyafet Yönetmeliği: Tek taraflı kalan kılık kıyafet serbestliği erkek memurlar için de uygulanmalıdır.