Adana'da "Bozkurt" Tartışması: Okul Müdür Yardımcısına Tepki

Avusturya-Türkiye milli maçında futbolcu Merih Demiral’ın bozkurt işareti yapmasının ardından, Adana’da benzer bir tartışma yeniden gündeme geldi.

Adana Kozan Lisesi’nde, İlçe Milli Eğitim Müdürü'nün eşi ve okul müdür yardımcısı olan B.K.'nin, beden eğitimi öğretmeni Oğuz Çekmen ve bazı öğrencileri bozkurt işareti yapmamaları konusunda uyardığı iddiası, Kozan Ülkü Ocakları tarafından tepkiyle karşılandı.

Bu olayın ardından Kozan Ülkü Ocakları, okul önünde bir basın açıklaması düzenleyerek durumu protesto etti. Ülkü Ocakları Başkanı Murat Mercan, müdür yardımcısının tutumunu eleştirerek, bu uyarının hukuki olarak araştırılması gerektiğini vurguladı. Mercan, bozkurt işaretinin Türklüğün sembolü olduğunu ve herhangi bir siyasi partiyle bağlantısının bulunmadığını belirtti.

Geçtiğimiz yıl, beden eğitimi öğretmeni Oğuz Çekmen’in öğrencileriyle bozkurt işareti yaparak çekilen bir fotoğrafının sosyal medyada paylaşılması, bu yılki öğretmenler toplantısında yeniden gündeme geldi. Toplantıda uyarılan Çekmen, bu duruma sert tepki göstererek, bozkurt işaretinin siyasi bir simge olmadığını savundu ve toplantıyı terk etti.

Ülkü Ocakları, olayla ilgili olarak okul yönetimini ve yetkilileri göreve çağırırken, okul yönetimi konuyla ilgili henüz bir açıklama yapmadı.

Yorum Yap
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Yorumlar (2)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

MEB Personel Haberleri