Türkiye'de İlk Spor Ortaokulları Açılıyor: Okulların İsim ve İl Listesi Yayımlandı

Millî Eğitim Bakanlığı, öğrencileri erken yaşta spora yönlendirmek ve yeteneklerini keşfetmek amacıyla Türkiye genelinde ilk kez spor ortaokulları açıyor. Bu proje, 9 ilde hayata geçirilerek sportif yeteneklerin ortaya çıkarılmasını hedefliyor.

2024-2025 eğitim öğretim döneminde açılacak olan spor ortaokulları Antalya, Adana, Ankara, Diyarbakır, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Konya ve Trabzon illerinde yer alacak. Her bir spor lisesi bünyesinde oluşturulacak bu okullar, Türkiye'de spor eğitimi adına önemli bir adım olarak görülüyor.

Spor Ortaokullarına Başvurular Nasıl Yapılacak? Spor ortaokullarına başvurmak isteyen öğrenciler, 9-15 Eylül tarihleri arasında e-Okul sistemi üzerinden başvuru yapabilecekler. Başvurular sırasında, her öğrenci sadece bir okula başvurabilecek ve sportif yetenek değerlendirme için randevu alınacak.

Sportif Yetenek Değerlendirmesi Nasıl Yapılacak? Başvuru süreci sonrasında, 16-18 Eylül tarihleri arasında oluşturulacak komisyonlar tarafından 19-25 Eylül tarihlerinde "sportif yetenek değerlendirme" uygulaması yapılacak. Sonuçlar ise 27 Eylül'de açıklanacak. Kayıt hakkı kazanan öğrenciler, 7-11 Ekim tarihlerinde kesin kayıtlarını yaptırabilecekler.

Sınırlı Kontenjanlar ile Eğitim Başlıyor Her spor ortaokulu, 15 erkek ve 15 kız olmak üzere toplamda 30 öğrenci kabul edecek. Ancak, başvuruların yetersiz olduğu durumlarda, cinsiyet ayrımı yapılmaksızın başarılı adayların kayıtları yapılabilecek. Başvurular sadece sportif yetenek değerlendirmesi sonucuna göre değerlendirilecek.

Özel Eğitim İhtiyacı Olan Öğrencilere Fırsat Tam zamanlı kaynaştırma veya bütünleştirme yoluyla eğitim gören özel eğitim ihtiyacı olan öğrenciler de spor ortaokullarına başvurabilecek. Bu öğrenciler, ÇÖZGER Raporu ve Özel Eğitim Değerlendirme Kurul Raporu ile başvurularını yapabilecekler.

Sporcu Geçmişine Sahip Adaylara Öncelik Sporcu özgeçmişi olan adaylar, bu durumlarını ilgili federasyonlar veya gençlik ve spor il/ilçe müdürlüklerinden alacakları belgelerle kanıtlayarak, başvurularda öncelik elde edebilecekler.

Spor Ortaokullarının Açılacağı Okullar Millî Eğitim Bakanlığı, spor ortaokullarının açılacağı illeri ve bu okulların isimlerini duyurdu:

  • Adana: Şehit Ahmet Mehmet Oruç Spor Lisesi
  • Ankara: Hacı Bayram Veli Spor Lisesi
  • Antalya: Alanya Mevlüt Çavuşoğlu Spor Lisesi
  • Diyarbakır: Spor Lisesi
  • Gaziantep: Kamil Ocak Spor Lisesi
  • İstanbul: Naim Süleymanoğlu Spor Lisesi
  • İzmir: Mustafa Kaya Spor Lisesi
  • Konya: Spor Lisesi
  • Trabzon: İbrahim Erdemoğlu Spor Lisesi

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

MEB Haber Haberleri