Sonunda bu da oldu: Öğretmenler odasında çay resmen yasaklandı!

Milli Eğitim Müdürlüğü'nün aldığı bir karar, öğretmenleri şaşkına çevirdi. Okullardaki çay, kahve setleri ve su ısıtıcıları, tasarruf adı altında kaldırıldı.

Çorum Milli Eğitim Müdürlüğü, kentteki okullarda kullanılan çay ve kahve makineleri ile su ısıtıcılarını tasarruf tedbirleri kapsamında kaldırdı. Milli Eğitim Müdürü Cemil Çağlar, Cumhurbaşkanlığı’nın 17 Mayıs 2024 tarihli tasarruf genelgesine dayanarak, öğretmenlerin ve personelin bu tür cihazlarla sıcak içecek hazırlamasının uygun olmadığını belirtti.

Çağlar, öğretmenlerin ve diğer çalışanların sıcak içecek ihtiyaçlarını kantinlerden karşılamalarını istedi ve genelgeye uygun hareket edilmesi gerektiği konusunda uyarıda bulundu.

Milli Eğitim Müdürü Cemil Çağlar, bu kararı, öğretmenlerden büyük tepki gördü.

Kamubiz.net'e ulaşarak "Öğretmenlerin, memurun çayına göz dikerek tasarruf mu olur?" diye soran öğretmenler, her okulda kantin bulunmadığını ve ders sonrası sıcak bir içeceğe nasıl ulaşacaklarını merak ediyorlar. Bazı öğretmenler, "Bu nasıl bir tasarruf anlayışı? Bizim motivasyonumuzu düşürmekten başka bir işe yaramaz." şeklinde konuştular.

İşte resmi yazı;

Yorum Yap
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Yorumlar (2)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

MEB Haber Haberleri