Öğretmenlere Camide Hizmet İçi Eğitim: Genelge Tartışma Yarattı

İstanbul Bakırköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yayımlanan bir genelge, öğretmenlerin camide hizmet içi eğitim alacağı yönünde bir düzenleme içeriyor.

İstanbul’da belirlenen camilerden birinde yapılacak olan bu eğitim, hem öğretmenler hem de veliler arasında tartışmalara yol açtı. Eğitim kapsamında P4C Drama, Masal Anlatımı, Oyun ve Müzik gibi konular ele alınacak.

Genelgeye göre, "Erken Çocuklukta Değerler Eğitimi" adı altında düzenlenecek bu program, okul öncesi ve sınıf öğretmenleri ile Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenlerini hedefliyor. Eğitimler, Marmara İlahiyat Fakültesi Camisi ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

Sözcü yazarı Saygı Öztürk'ün aktardığına göre, 23-27 Eylül 2024 tarihleri arasında her gün 14.00-18.00 saatlerinde sürecek olan bu eğitimler toplamda 30 saatlik bir programı kapsayacak. Eğitimin içeriği teorik bilgiler ve atölye çalışmalarıyla desteklenecek. Ancak eğitimlerin camide yapılacak olması, bazı eğitimciler ve veliler arasında rahatsızlığa neden oldu.

Bakırköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yayımlanan genelgede şu ifadelere yer verildi:

“Müdürlüğümüze bağlı resmi tüm Okul Öncesi Öğretmenleri, Sınıf Öğretmenleri, İlköğretim Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenlerine yönelik 23-27 Eylül 2024 tarihleri arasında Marmara İlahiyat Fakültesi Camisi ve Kültür Merkezi’nde 30 saatlik P4C Drama, Masal Anlatımı, Oyun ve Müzik alanlarında teorik bilgi ve workshoplardan oluşan hizmet içi eğitim verilecektir. Katılımcıların gerekli başvuruları yapmaları rica olunur.”

Eğitimlerin camide gerçekleştirilmesi kararı, çeşitli çevrelerde tartışma yaratırken, programın içeriği ve amacı üzerinde yoğunlaşan bir eleştiri süreci yaşanıyor.

sözcü

Yorum Yap
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

MEB Haber Haberleri