Milli Eğitim’de İstifa Şoku: Yeni Atanan Şube Müdürü İstifa Etti

Milli Eğitim Bakanlığı'nda görevli şube müdürleri, özlük hakları ve maaş sorunları nedeniyle istifalarını sürdürüyor. Son olarak, bir istifa haberi daha gündeme geldi.

Milli Eğitim Bakanlığı'nda görevli şube müdürleri, özlük hakları ve maaş sorunları nedeniyle istifa etmeye devam ediyor. Son olarak, Çüngüş İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nden bir istifa haberi geldi.

Özlük Hakları ve Maaş Sorunları

Şube müdürleri, haftada 40 saat ek ders ücreti talep etmelerine rağmen herhangi bir adım atılmadığını ve meslek kanunu ile uzman öğretmenlik ya da başöğretmenlik hakkı bulunmadığını belirtiyorlar. Düşük maaşların yanı sıra makam ve özel hizmet tazminatı da almayan şube müdürleri, bu nedenlerle görevlerini bırakmak zorunda kalıyor.

Son İstifa Haberi Diyarbakır'dan

Son istifa haberi Diyarbakır'dan geldi. Çüngüş İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nde Şube Müdürü olarak görev yapan Kenan Durak, 31 Mayıs 2024 tarihinde göreve başlamıştı. Ancak, kısa süre içinde istifa ederek görevinden ayrılması, bakanlık içinde yaşanan huzursuzluk ve memnuniyetsizliğin bir göstergesi olarak değerlendiriliyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

MEB Haber Haberleri