MEB Harekete Geçti! Okullara 30 Bin Temizlik ve Güvenlik Personeli Alınacak: Üstelik Tam Zamanlı

Milli Eğitim Bakanlığı okullara tam zamanlı temizlik görevlisi, güvenlik görevlisi ve hizmetli alımı için harekete geçti. Söz konusu işçi alımları için bakanlık 30 bin kontenjan ayırdı. İşte detaylar...

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, okullardaki temizlik personeli ihtiyacını karşılamak amacıyla pazartesi günü itibarıyla 30 bin tam zamanlı personel alımına başlayacaklarını duyurdu. Bakan Tekin, CNN Türk'te yaptığı açıklamada, bu adımla birlikte okullardaki personel eksikliğinin giderileceğini vurguladı.

Bakan Tekin, özellikle okullarda temizlik görevlisi konusunda yaşanan sorunlara dikkat çekti. Şu anda 45 bine yakın okulda kadrolu temizlik personeli bulunduğunu belirterek, taşeron sisteminin kadroya geçirilmesinden sonra bazı zorluklar yaşandığını ifade etti. 120 bin personelin yarı zamanlı olarak istihdam edilmesine rağmen, bu alandaki taleplerin sınırlı kaldığını ve yalnızca %25’inin doldurulabildiğini söyledi.

Sorunun çözümü için atılacak yeni adımları açıklayan Bakan Tekin, pazartesi günü itibarıyla tam zamanlı 30 bin personelin işe alınacağını ve bu ilave personelle okullardaki sıkıntının çözüleceğini belirtti.

Kamubiz.com olarak MEB kaynaklarından edindiğimiz bilgiye göre, bu 30 bin personelin bir kısmının temizlik görevlisi, bir kısmının ise güvenlik personeli olarak istihdam edilmesi planlanıyor.

Yorum Yap
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Yorumlar (7)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

MEB Haber Haberleri