MEB açıkladı: İşte 2024 -2025 eğitim öğretim yılı açık lise kayıt ve sınav tarihleri

2024-2025 eğitim öğretim yılına yönelik Açık Öğretim Lisesi (AÖL) kayıt ve sınav tarihleri Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından açıklandı. İşte detaylar:

Kayıt Tarihleri ve İşlemleri:

Açık Lise 1. dönem kayıt yenileme işlemleri, 28 Ağustos'ta başlamış olup 22 Eylül 2024 tarihinde sona erecektir. Kayıt başvuruları online olarak MEB’in sisteminden yapılabilecek. Online başvuru yapamayanlar, il ve ilçe milli eğitim müdürlükleri bünyesindeki halk eğitim merkezlerinden kayıt işlemlerini gerçekleştirebilecekler.

Kayıt Ücreti:

Yeni kayıt yaptıracak öğrenciler, kayıt ücreti olarak 300 TL ödeme yapacak. Bu ödeme https://odeme.meb.gov.tr/ adresi üzerinden tüm bankaların kredi veya banka kartıyla yapılabilir. Ayrıca, Ziraat Bankası, VakıfBank ve Halk Bankası'nın mobil bankacılık sistemlerinden veya ATM'lerinden de ödeme yapılabilir. Kayıt ücreti ödendiğine dair belge mutlaka saklanmalıdır.

Sınav Tarihleri:

Açık Lise 1. dönem sınavları 21 Aralık 2024 tarihinde, üç oturum şeklinde gerçekleştirilecektir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

MEB Haber Haberleri