Kanun Teklifi Meclise Sunuldu! Usta Öğreticilere Kadro Verilecek mi?

Ücretli Usta Öğreticilere kadro verilecek mi? Meclis'e sunulan teklifte, Milli Eğitim Bakanlığında, Ücretli Usta Öğretici kapsamında görev yapan personelin, kadroya alınması, çalışma koşulları ve özlük haklarının iyileştirilmesi talep edild

Milli Eğitim Bakanlığında, Ücretli Usta Öğreticilerin kadroya geçirilmesi TBMM gündeminde. MEB'de Halk Eğitim Merkezlerinde geçici çalışan usta öğreticilere kadro verilmesi talebi ve gerekçeleri tüm ayrıntılarıyla Kamubiz.com'da.

Sakarya Milletvekili Ümit DİKBAYIR tarafından verilen kanun teklif ile; haftalık çalışma saatleri, maaş, sosyal güvenlik hakları ve iş güvencesi verilerek kadroya alınması amaçlanmaktadır.

İşte kadrosuz usta öğreticilere kadro verilmesi teklifinin gerekçesi ve maddeleri...

657 sayılı Devlet Memurlarının sorumluluklarına uymak zorunda olup özlük haklarından faydalanamayan, Kadrolu Usta Öğreticilerle aynı kurumlarda çalışıp, aynı işi yapan fakat aynı ücreti alamayan, hatta asgari ücretin altında çalıştırılan, SGK'sı tam yatmayan, dini ve milli bayramlarda, okulların yarıyıl ve ara tatillerinde, kar tatillerinde, seçimlerden sonra tatil edilen günlerde de ücret alamayan, 23 Nisan, 19 Mayıs, 15 Temmuz, 30 Ağustos gibi milli bayramlarda görev aldığı halde ücret alamayan, hastalık durumunda SGK'sı ve ders saati ücreti kesilen, kıdem tazminatı, kadro, mazeret ve doğum İzni olmayan. Sigorta primi 12 ay yatmadığı için İşsizlik maaşı ve kısa çalışma ödeneğinden faydalanamayan bir grup Ücretli Usta Öğreticiden çok sayıda şikayet almaktayız.

Halk eğitim merkezlerinde ve kamuya ait her kurumda, yaygın eğitim faaliyetlerini yürüten ve sanatsal, kültürel ve mesleki eğitim alanlarında görev alan Ücretli Usta Öğreticilerin çalışma koşullarını oldukça adaletsiz bulmaktayız.

Buna göre;

1- Ücretli Usta Öğreticilerin haftalık çalışma saatleri ve bu saatlerin belirlenmesinde izlenen usul nedir? Ayrıca, fazla mesai ödemesi ve diğer haklar nasıl düzenlenmiştir?

2- Ücretli Usta Öğreticilerin aldığı maaş, hangi kriterlere göre belirlenmektedir? Eğitim seviyesi, deneyim, branş farkı gibi unsurlar ücretlendirmede etkili olmakta mıdır?

3- Ücretli Usta Öğreticilere sağlık sigortası ve emeklilik gibi sosyal güvenlik hakları sağlanmakta mıdır? Bu haklar nasıl yürütülmektedir?

4- Ücretli Usta Öğreticilerin görevlendirilmeleri için gerekli olan eğitim ve sertifikasyon süreçleri nelerdir? Bu süreçlerde herhangi bir değişiklik öngörülmekte midir?

5- Ücretli Usta Öğreticilerin iş güvencesi var mıdır? İş akdi hangi şartlarla sonlandırılabilir? Ayrıca, yıllık sözleşme yenileme ve istihdam süresi ne kadar olmaktadır?

6- Ücretli Usta Öğreticiler için mesleki gelişim veya kariyer ilerleme imkânları mevcut mudur? Eğitimde daha üst unvanlar veya pozisyonlara yükselme gibi bir sistem var mıdır?

7- Ücretli Usta Öğreticiler, kendi alanlarında projelere, seminerlere veya eğitim programlarına katılım gösterebilir mi? Katılım durumlarında herhangi bir maddi ,veya manevi destek sağlanmakta mıdır?

8 - Kadrosuz usta öğreticilerin kadroya alınması için planlamamz var mıdır?

Yorum Yap
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

MEB Haber Haberleri