Valilik açıkladı: İl müdürü, polis tarafından gözaltına alındı

İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili E.K'nin polis tarafından gözaltına alındı. Valilik E.K. hakkında ayrıca soruşturma başlattı.

Cinsel istismar iddiaları nedeniyle, Ağrı İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili E.K'nin gözaltına alındı. Konuya ilişkin Ağrı Valiliği ve Ağrı Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan resmi açıklamada, E.K. hakkında soruşturma başlatıldığı bildirildi.

Sosyal medyadaki cinsel istismar iddiaları üzerine Ağrı Valiliği, gözaltına alındığını duyurduğu İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili E.K hakkında ivedi şekilde soruşturma başlatıldığını ve gözaltına alındığı belirtilen açıklamada, "Ayrıca idari soruşturma kapsamında ilgili kişi görevden uzaklaştırılmış ve olayı soruşturmak üzere Kültür ve Turizm Bakanlığımız tarafından iki müfettiş görevlendirilmiştir. Olayla ilgili tahkikat devam etmektedir." ifadeleri kullanıldı.

Olayla ilgili Ağrı Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamada da şunlar belirtildi:

"Cumhuriyet Başsavcılığımızca 20.12.2023'te 'çocuğun cinsel istismarı' suçundan derhal soruşturmaya başlanmıştır. Ele geçirilen CD'de yer alan mesaj ve kayıtlarda mağdur olduğu değerlendirilen çocukların ifadeleri uzman pedagog eşliğinde alınmıştır. Olayda adı geçen şüpheli E.K'nin yakalanarak gözaltına alınması talimatı üzerine şüpheli, bugün kolluk görevlilerince gözaltına alınmıştır. İdari makamlarca başlatılan soruşturma kapsamında E.K. açığa alınmıştır. Soruşturma titizlikle ve tüm yönleriyle yürütülmektedir."

Yorum Yap
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Yorumlar (2)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Kamudan Haber Haberleri