Toplu İş Sözleşmesinde kriz büyüyor: Belediye yüzde 25 zam önerdi, işçi sendikası masadan kalktı

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ile Türk İş'e bağlı Belediye İş Sendikası arasındaki toplu iş sözleşmesi (TİS) görüşmelerinde kriz derinleşti.

Belediye, ESPARK A.Ş.'de çalışan 3 bin işçiyi kapsayan görüşmelerde zam teklifini yüzde 15'ten yüzde 25'e çıkardı. Ancak bu teklif, sendika tarafından yeterli bulunmadı ve sosyal haklarda herhangi bir artış yapılmadığı gerekçesiyle reddedildi.

İŞÇİLER YÜZDE 35 ZAMMI KABUL ETMEDİ!

Belediye İş Sendikası yetkilileri, asgari ücretli işçiler için taban fiyata ulaşamadıkları gerekçesiyle yüzde 35 zam talep ediyor. Masadan kalkan sendika, 7 Ağustos'taki 10'uncu görüşme öncesinde taleplerinin kabul edilmemesi durumunda grev hazırlığı yapacaklarını duyurdu.

Sendika yetkilileri, grev kararını kesinleştirmeden önce belediye ile son bir görüşme yapacaklarını ancak taleplerinin karşılanmaması durumunda grevin kaçınılmaz olacağını belirtti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Kamudan Haber Haberleri