Temmuz 2024 aile destek ödemesi bitti mi? Aile destek ödemesi uzatılmayacak mı

Türkiye'de geçtiğimiz yıllarda başlayarak ihtiyacı olan vatandaşlara devlet tarafından verilen aile destek ödemelerinin son tarihi Haziran 2024 olarak belirlenmişti.

Türkiye'de geçtiğimiz yıllarda başlayarak ihtiyacı olan vatandaşlara devlet tarafından verilen aile destek ödemelerinin son tarihi Haziran 2024 olarak belirlenmişti. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından konu ile ilgili açıklama yapılmazken aile destek programının ise sona erip ermediği araştırılıyor.

Türkiye Aile Destek Programı ödemeleri kapsamında ihtiyaç sahibi ailelere de her ay düzenli olarak destek ödemeleri yatırılıyor. Temmuz ayında ise bu ödemelerin devam edip etmeyeceği araştırılırken ödemelere dair detaylar da Kamu Biz adresinde yer alıyor.

Aile destek ödemeleri hane içerisinde kişi başına düşen gelir durumuna bakılarak yatırılırken Haziran ayı destek ödemelerinin de Temmuz ayı içerisinde hesaplara aktarılması bekleniyor.

TEMMUZ AİLE DESTEK ÖDEMESİ YATTI MI?

Temmuz ayında aile destek ödemelerinin en geç 14 Temmuz tarihine kadar hesaplara yatırılması bekleniyor. Konu ile ilgili de Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı açıklama yapacak.

Destek ödemeleri 2 sefer açıklama yapılarak uzatılırken Temmuz ayında ise uzatma kararının çıkıp çıkmayacağı merak ediliyor. Ödemelerin yapılacağı tarihte bakan tarafından da net bir yanıt alınması planlanıyor.

AİLE DESTEK ÖDEMESİ BİTTİ Mİ?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı resmi internet adresinde yer alan açıklamalarda 12 aylık ödeme dönemi sonucunun da 2024 yılı Haziran ayı içerisinde gerçekleştirileceği ve bu dönem ödemelerinin de Haziran ayını takip eden Temmuz ayında gerçekleştirilerek destek programının artık sonlanacağı bildirildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Kamudan Haber Haberleri