Sendikalar Memurların Hakkını Yeterince Savunamıyor

Genç Sağlık Sen Muş Şube Başkanı Seyitoğlu'ndan Memur Hakları İçin Önemli Açıklamalar

Kamu Birliği Konfederasyonu’na bağlı Genç Sağlık Sen Muş Şube Başkanı Ozan Onur Seyitoğlu, sağlık çalışanları ve memurların yaşadığı ekonomik zorlukları gündeme taşıdı.

Seyitoğlu, enflasyon farklarının altı ayda bir değil, açıklandığı ay itibarıyla ödenmesi gerektiğini vurgularken, memurların enflasyon karşısında korunmasının önemine dikkat çekti.

Memurlar Enflasyona Karşı Korunmalı

"Memur maaşları, enflasyon karşısında her geçen gün eriyor. Elektrik, doğalgaz ve akaryakıta gelen zamlar, maaş zamlarını değersiz hale getiriyor. Örneğin, doğalgaza %38 zam gelirken, memura yapılan zam sadece %19. Bu dengesizliği düzeltmek için enflasyon farkını altı ayda bir değil, açıklandığı anda ödemek şart. Ayrıca, TÜİK’in enflasyon verilerini şeffaf ve rasyonel bir şekilde açıklaması zorunlu hale gelmeli."

Memurların Alım Gücü Düşüyor

Seyitoğlu, memurların alım gücünün hızla azaldığını belirterek, "Bugün bir memur ailesiyle birlikte restorana gitmeyi lüks olarak görüyor. 3 kişilik bir ailenin restoranda yemek yemesi 750 ila 1000 TL’ye mal oluyor. Bu şartlar altında, memurlar için sosyal hayat lüks hale gelmiş durumda."

Sendikalar Memurların Hakkını Yeterince Savunamıyor

Sendikaların memur haklarını savunmada yetersiz kaldığını söyleyen Seyitoğlu, "Toplu sözleşme masasına oturan sendikalar, yıllardır memurun durumunu doğru anlatamıyor. Hakkımız olan zamlar neden alınamıyor?" diye sordu.

Son olarak, Seyitoğlu sağlık çalışanları ve memurlara seslenerek, "Sağlıkçılar, kendi geleceklerini belirleme gücüne sahip. Sadece izlemek yerine, çalışan ve üreten sendikalar desteklenirse, sağlık çalışanlarının hakları daha etkili savunulabilir. Eğer biz bu mücadeleyi kazanırsak, sadece kendi üyelerimiz değil, tüm memur camiası kazanacak. Harekete geçmek için daha ne bekliyorsunuz?" ifadelerini kullandı.

Yorum Yap
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Yorumlar (2)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Kamudan Haber Haberleri