Sendikadan Tepki: "İşçiyi Memura Amir Yaptılar" İddiası

ÜNİ-PER-SEN Sakarya İl Temsilcisi Erdoğan Erdoğan, Sakarya Üniversitesi Koruma ve Güvenlik Şube Müdürlüğü’nde yaşanan tartışmalı bir durumu gündeme taşıdı.

Erdoğan, sürekli işçi statüsündeki beş koruma ve güvenlik personelinin, aynı şubede görevli memur statüsündeki personelin amiri olarak görevlendirildiğini iddia etti.

Sendikanın Tepkisi

Erdoğan, yaptığı açıklamada, üniversitede 2022 Mart ayında 4/b statüsünde göreve başlayan ve 2023 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden önce kadro verilen koruma ve güvenlik personellerinin, yaşadıkları sorunlar nedeniyle 2024 yılı Şubat ve Mart aylarında sendikalarına üye olduklarını belirtti. Bu üyelik sonrası, personelin sorunlarını ve taleplerini idareye ilettiklerini, ancak çözüm noktasında adım atılmadığını ifade etti. Erdoğan, “Bu durumun anayasa, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu, 4857 sayılı İş Kanunu ve diğer ilgili mevzuata aykırı olduğunu” savundu.

Şiddet İddiası

Erdoğan, İstanbul İslam Bilim ve Teknoloji Tarihi Müzesi’nde yaşanan bir olayda, sürekli işçi statüsündeki bir amirin, memur koruma ve güvenlik personeline hakaret ve küfür ederek şiddet uyguladığını, olayın adliyeye intikal ettiğini belirtti. Erdoğan, bu tür olayların Sakarya Üniversitesi’nde de yaşanmaması için yöneticileri uyardı ve yanlış uygulamanın bir an önce sonlandırılmasını talep etti.

Hukuki Süreç

Erdoğan, 10 Temmuz 2024 tarihinde idareye yazılı ve sözlü başvuruda bulunduklarını, ancak henüz bir yanıt alamadıklarını belirtti. İdarenin bu hatadan vazgeçmemesi durumunda, sendikanın yasal haklarını kullanarak idare mahkemesinde iptal davası açacaklarını ifade etti.

medyabar

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Kamudan Haber Haberleri