Kira zammı artık böyle hesaplanacak! Kiranıza göre yeni hesaplamalar yapıldı

Türkiye'de kiralarda yüzde 25 zam sınırı 1 Temmuz itibariyle son bulurken kiracı ve ev sahipleri de kiraya ne kadar zam yapacaklarını araştırıyor.

Türkiye'de kiralarda yüzde 25 zam sınırı 1 Temmuz itibariyle son bulurken kiracı ve ev sahipleri de kiraya ne kadar zam yapacaklarını araştırıyor. Son dönemde konut kiralarında yıllık artış oranları tekrar düzenlenirken yeni zam oranları da TÜFE'nin 12 aylık ortalamasına göre de belirlendiği ve açıklandı.

Bu değişiklik, özellikle de büyük şehirlerde yaşayan kiracılar ıda önemli artışlarla da karşı karşıya bırakacak. Konut kiralarındaki yıllık artış oranı, yeniden TÜFE'nin 12 aylık ortalamasına göre hesaplanacak şekilde güncellendi.

Bu düzenlemeyle, aylık 20 bin lira kira ödeyen bir kiracı, yüzde 65.07'lik artışla birlikte 13 bin lira daha fazla ödeme yapacak ve böylece aylık kira bedeli 33 bin liraya yükselecek.

Kiralarda maksimum zam oranı yüzde 65.07 olarak belirlendi.

2 Temmuz itibarıyla yıllık zam dönemi gelen kiracılar, bu oranda zam yapacak. Ev sahipleri ise bu oran üzerinde bir zam talep edemeyecek.

Kirası 15 bin lira olan bir tüketici, zam dönemine göre 6 bin lira fark ödeyecek. Yüzde 65.07'lik üst sınır, daha yüksek oranlarda zam yapılmasını engelleyecek.

Ev sahipleri, bu oran üzerinde zam talep edemeyecek.

Yorum Yap
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Yorumlar (3)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Kamudan Haber Haberleri