Kaymakam, Jandarma Komutanını Görevden Aldırdı

Dörtdivan Kaymakam Vekili Oğuz Yiğit, Dörtdivan Jandarma Karakolu'na gerçekleştirdiği ziyaret sırasında makam aracının altının ayna ile kontrol edilmesine tepki göstererek, Jandarma Bölük Komutanı Teğmen Seyhan Burak Sürmeli'nin görevden alınmasını sağlad

Kaymakamdan Beklenmeyen Tepki

Dörtdivan’a yeni atanan Kaymakam Vekili Oğuz Yiğit, ilçe Jandarma Karakolu'na ziyarette bulundu. Ziyaret sırasında, karakol girişinde makam aracının güvenlik gereği altı kontrol edildi. Bu duruma sinirlenen Kaymakam Yiğit, olayı Bolu Valisi Erkan Kılıç’a iletti. Ardından Vali Kılıç, Dörtdivan Jandarma Karakolu'na giderek Teğmen Seyhan Burak Sürmeli'yi sert bir şekilde uyardı ve komutanın görevden alınmasını sağladı.

Mevzuata Uygun Bir Uygulama

Askeri kışlalar ve karakollarda güvenlik gerekçesiyle her aracın, makam ya da rütbe fark etmeksizin araç altı kontrolünden geçirilmesi yasal bir zorunluluk. Büyük yerleşimlerde bu işlem otomatik cihazlarla yapılırken, Dörtdivan gibi küçük yerlerde manuel olarak gerçekleştiriliyor.

Vali de Duruma Müdahil Oldu

Kaymakam Yiğit’in şikayeti üzerine açığa alınan Teğmen Seyhan Burak Sürmeli'ye Vali Erkan Kılıç ve önceki Bolu İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Mehmet Avcı destek vermedi. Olayla ilgili idari soruşturma başlatılmıştı. Yeni Bolu İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Mevlüt Yıldırım’ın bu konuda nasıl bir adım atacağı merakla bekleniyor.

Yorum Yap
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Yorumlar (4)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Kamudan Haber Haberleri