İŞKUR TYP işçi maaşları ne kadar? (2024 Temmuz)

Türkiye'de İş Kurumu (İŞKUR) tarafından istihdam sağlanan TYP işçileri ile ilgili de maaş araştırmaları gerçekleştiriliyor. Peki TYP işçi maaşları ne kadar?

Türkiye'de İş Kurumu (İŞKUR) tarafından istihdam sağlanan TYP işçileri ile ilgili de maaş araştırmaları gerçekleştiriliyor. Peki TYP işçi maaşları ne kadar?

2024 yılı Temmuz ayı ile birlikte İŞKUR üzerinden kamuda geçici süreli sözleşmeyle işe giren TYP'lilerin de maaşları araştırılıyor. Başta Milli Eğitim Bakanlığı'nda görevlendirilmek üzere birçok farklı kurumlarda yer alan TYP'lilerin de 2024 yılı itibariyle ne kadar maaş alacakları da araştırılıyor. İşte son güncel maaşlara göre TYP işçilerine ödenen ücretler de belli oldu.

2024 TYP İŞÇİ MAAŞLARI

Toplum Yararına Program (TYP) kapsamında, İŞKUR üzerinden kamu kurumlarında çalışanlar o yılın net asgari ücreti tutarında maaş alıyorlar.

2024 yılı güncel TYP maaşı 17.002 TL'dir.

İŞKUR eğitimleri kapsamında meslek edinenlere verilen maaşın hesaplaması çalışma saatlerine göre hesaplanır.

  • Günde en az 5, en fazla 8 saat mesai yapılabilir.
  • Haftada en fazla 6 gün çalışılabilir.
  • Haftalık en fazla 45 saat mesai yapılabilir.

Aylık çalışmanızın toplam süresine göre maaşınız hesaplanır.

İŞKUR maaşları, her ayın 5’ine kadar PTT’de adınıza yatırılır. Maaşınızın herhangi bir PTT şubesinden T.C. nüfus cüzdanınızla çekebilirsiniz.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Kamudan Haber Haberleri