Devlet memurları, sözleşmeli ve emekliler, 3 Ocak Çarşamba gününe dikkat!

Asgari ücretin açıklanması ile gözler memur, sözleşmeli ve emekli maaş artışına çevrildi. Anadolu Ajansının edindiği bilgilere göre, aralık ayı enflasyon verileri, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından 3 Ocak Çarşamba günü, saat 10.00 duyurulacak.

Dünya Gazetesinde yer alna habere göre son beş aylık TÜİK'in verileri değerlendirildiğnde, Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) kasımda bir önceki aya göre %3,28 artış gösterdi. Keza TÜFE son 5 ayda sürekli bir artış göstererek tüketici fiyatlarında %33,66 artış gerçekleşti. Bu durumda, temmuz-kasım döneminde maaşlara yapılan yüzde 6'lık zam oranı aşıldı ve memur ve emeklilerine enflasyon farkı verilmesi durumu ortaya çıktı.

Kamu Görevlileri Hakem Kurulunun, 2024-2025'teki memur maaşları ile memur emeklisi aylıklarına zammı da içeren toplu sözleşmeye ilişkin kararı uyarınca, 2024'ün ilk altı ayı için belirlenen yüzde 15'e ilave olarak enflasyon farkı oranında zam yapılacak.

Memur, sözleşmeli ve memur emeklileri, zamlı maaşlarını ve enflasyon farkını 15 Ocak'ta alacak.

Öte yandan SSK ve Bağ-Kur emeklileri de maaşlarını bu yılın son 6 aylık enflasyonu oranında zamlı alacak.

AA Finans'ın 10 ekonomistin katılımıyla yaptığı aralık ayı enflasyonu beklenti anketine göre, söz konusu ay için enflasyon beklentilerinin ortalaması yüzde 3,19, yıllık enflasyon beklentisi de yüzde 65,19 oldu.

Dünya

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Kamudan Haber Haberleri