2025 Yılı İçin Memur ve Emekli Maaş Zammı Açıklandı! Uzman İsim Detaylı Hesap Yaptı

2025 Ocak ayında yapılacak memur ve emekli maaş zamları için geri sayım başladı. Ağustos ayı enflasyon verilerinin açıklanmasıyla, emekli maaşlarına yapılacak zam oranı merak konusu oldu.

Sosyal Güvenlik Uzmanı Murat Bal, Temmuz ve Ağustos aylarındaki enflasyon oranlarını değerlendirerek, yılın kalan 4 ayında beklenen enflasyon verileri doğrultusunda maaş zamlarına dair tahminlerini paylaştı.

2024 Temmuz ayında memur ve memur emeklileri yüzde 19,31, SSK ve Bağ-Kur emeklileri ise yüzde 24,73 oranında zam almıştı. Şimdi ise gözler, Ocak 2025’te yapılacak zam oranlarına çevrilmiş durumda. CNN Türk’e konuşan Sosyal Güvenlik Uzmanı Murat Bal, SSK, Bağ-Kur ve memur emeklileri için beklenen zam oranlarını hesapladı.

Murat Bal, "Temmuz ve Ağustos aylarında enflasyon oranları sırasıyla yüzde 3,31 ve yüzde 2,47 olarak açıklandı. Bu iki ayın toplamı, yaklaşık yüzde 6'lık bir artışı işaret ediyor. Ancak kesin sonuçları görmek için önümüzdeki 4 ayın enflasyon verilerini beklememiz gerekecek" dedi.

"YÜZDE 15 CİVARINDA ZAM BEKLENTİSİ"

3 Ocak 2025’te netleşecek olan rakamlar öncesinde Bal, "Beklenti anketlerine göre enflasyon oranı en fazla yüzde 41 civarında olabilir. Ancak, hedeflenen enflasyonun yüzde 36-37 arasında gerçekleşmesi bekleniyor. Bu durumda, SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaşlarında yüzde 15 civarında bir artış öngörülüyor. Memur emeklileri için ise bu oran yüzde 10-11 civarında olacak gibi duruyor" ifadelerini kullandı.

Yorum Yap
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Kamudan Haber Haberleri