2025 Memur Zammı Belli Oluyor! İlk Oran Ortaya Çıktı

Yılda iki kez enflasyon farkı ve toplu sözleşme zammına göre maaş artışı alan memur ve emekliler, 2024 yılının ikinci yarısının ilk enflasyon verisinin açıklanmasıyla birlikte 2025 Ocak ayında alacakları zamları hesaplamaya başladı.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından paylaşılan verilere göre, Temmuz ayında enflasyon aylık yüzde 3,32 olarak belirlendi.

İlk Enflasyon Farkı Belli Oldu

Bu verilere göre, SGK ve Bağ-Kur emeklileri Temmuz ayı için yüzde 3,32 enflasyon farkını hak etmiş oldu. Bu zam Ocak 2025'te maaşlara yansıyacağı için her ay açıklanan aylık enflasyon oranları birikimli olarak hesaplanacak.

Memur ve Emekliler İçin Zam Oranları

Memur ve memur emeklileri, toplu sözleşme zammına ek olarak enflasyon farkı da alıyorlar. Toplu sözleşme zammına göre memur ve memur emeklileri Ocak 2025'te ilk zammını alacak. Temmuz sonu itibarıyla enflasyon farkı yüzde 3,32'yi aşmış durumda.

Ocak ayında memur ve memur emeklileri yüzde 15 toplu sözleşme zammı alacaklar.

Sendika Başkanlarından Değerlendirme

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ve Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, TÜİK tarafından açıklanan Temmuz ayı enflasyon verilerini değerlendirdi.

Ali Yalçın, yıllık enflasyonun 12 aylık dönemsel veriler çerçevesinde azaldığını belirterek, "Enflasyon hızının yıllık düşüşüne eşdeğer enflasyon kaynaklı kayıplar da düşmelidir. Temmuz ayı itibarıyla kamu görevlisi ve emeklisinin maaş/ücretlerine yüzde 19,31 artış yapılırken, doğal gaz, elektrik, ulaşım, kira ve diğer zorunlu giderlere çok daha fazla artış yapılması, sabit gelirlilerin geçimlerini zorlamaya devam ediyor," ifadelerini kullandı.

2025 Ocak ayı zam oranları netleşene kadar, her ay açıklanan enflasyon verileri ve toplu sözleşme görüşmeleri takip edilecek. Memurlar ve emekliler, maaşlarına yansıyacak bu zam oranlarını dikkatle izlemeye devam ediyorlar.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Kamudan Haber Haberleri