Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'ndan sözleşmeli personelin memur kadrolarına atanmasına ilişkin açıklama yapıldı. Düzenlemeyle ilgili uygulama esaslarını açıkladı.
Henüz tasarı TBMM'ye sevk edilmeden ayrıntıları görmek mümkün olmamakla birlikte Gazetemize idari büro görevlisi ve idari destek görevlisi personelden mesaj yağmakta ve mağduriyetlerinin bu sefer dikkate alınmasını talep etmektedirler.
Bu personelin bir çoğunun teknik eğitime sahip olmasına rağmen hem unvanlarının verilmemesi hem de eğitimlerine uygun iş yaptırılmaması mağduriyeti artırmaktadır.
Özelleştirilen kurumların hizmet üreten kurumlar olması ve bu personelinde yetişerek geldiği hususu dikkate alınarak İHRAZ ETTİKLERİ UNVANA GÖRE atamaları yapılmalıdır.
4/B Esasları Ne Diyor
KAMUBİZ.COM İnstagram KANALI İÇİN TIKLAYINIZ
24/11/1994 tarihli ve 4046 sayılı Özelleştirme Uygulamaları Hakkında Kanun hükümleri çerçevesinde özelleştirme programına alınan kuruluşların (iştirakler hariç) kısmen veya tamamen satışı nedeniyle kamu tüzel kişiliğinin sona ermesi, devredilmesi, küçültülmesi, faaliyetlerinin durdurulması, kapatılması, tasfiye edilmesi halinde veya diğer sebeplerle bu kuruluşlarda programa alınma tarihi itibarıyla İş Kanunu hükümlerine tabi daimi işçi statüsünde istihdam edilen ve 4046 sayılı Kanunun değişik 22 nci maddesine göre nakil hakkı bulunmayan personelden iş sözleşmesi özelleştirme tarihinden önce kamu tarafından veya özelleştirme tarihinden sonra özel sektör tarafından kıdem tazminatına hak kazanacak şekilde sona erdirilenler 657 sayılı Kanunun 4 üncü maddesinin (B) fıkrası kapsamında istihdam edilir.
...
Bu kapsamda bildirilen personelin atama teklifleri, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından kamu kurum ve kuruluşlarınca kamu personeli bilgi sistemi üzerinden iletilen talepler esas alınarak; bildirimi takip eden altmış gün içerisinde kura usulü ile 8/6/1984 tarihli ve 217 sayılı Devlet Personel Başkanlığı Kuruluş ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamenin 2 nci maddesinin (a), (b) ve (e) bentlerinde sayılan kamu kurum ve kuruluşları ile sosyal güvenlik kurumlarına yapılır. Söz konusu taleplerin yeterli olmaması halinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığınca resen aynı usul ile atama teklifi yapılır.
Söz konusu personelden; yükseköğrenim mezunu olanların “idari büro görevlisi” unvanlı pozisyonlara, diğerlerinin ise “idari destek görevlisi” unvanlı pozisyonlara atama teklifleri yapılır....
Sözleşmeli personel ihraz ettikleri unvanla geçirilmesi seçeneği gündeme alınmalıdır.
Bu personel memur kadrolarına atandığında görevde yükselme ve unvan değişikliği sınıvanın açılmasını bekleme, daha önce geçen hizmetlerin alt hizmet grubunda sayılıp sayılmaması gibi bir çok sıkıntı yaşanacağı aşikardır.
Madem bir düzenleme yapılıyor, bu minvalde atamanın da ihraz edilen unvana göre yapılması daha uygun olacaktır.
gazetememur
WhatsApp Grubumuz İçin TIKLAYINIZ