Akademisyen maaşlarına iyileştirme ve kadro açıklaması

Akademsiyen maaşları aratacak mı? Saadet Partisi Ankara Milletvekili Mesut Doğan, akademisyenlerle ilgili kadro ve maaşları hususunda çağrıda bulundu

Saadet Partisi Genel Sekreteri ve Ankara Milletvekili Mesut Doğan, akademisyenlerin yaşadığı sorunların bir an önce çözüme kavuşturulması gerektiğini belirtti. Yazılı açıklama yapan Doğan, geçtiğimiz günlerde Üniversitelerarası Kurul Başkanlığı tarafından yapılan duyuruya göre doçentlik kriterlerinde pek çok değişikliğe gidildiğini hatırlatarak, düzenlemenin tekrar ele alınması gerektiğini söyledi.

“AKADEMİSYENLER GEÇİM DERDİ ÇEKİYOR”

Instagram sayfamızı takip etmek için tıklayınız
 

Akademide yapılan söz konusu değişikliklerin olumlu ve olumsuz yanlarının olduğunu söyleyen Doğan, “Düzenlemeyle en önemli yanılgının idari kararlarla kalite standardının yükseleceği düşüncesi olduğunu görüyoruz. Akademide getirilen bu yeni değişikliklerle birlikte düşünülmesi gereken asıl konu akademisyenlerimizin yaşam standartlarıdır. Akademisyenlerin kariyer hedeflerine ulaşmasını sağlayacak refah düzeyinden yoksun oluşu yalnızca onların kişisel problemi değil, ülkemizin en önemli sorun alanlarından biridir. Bugün bir araştırma görevlisinin ortalama maaşı 31 bin TL, doktor öğretim üyesinin maaşı ise 36 bin 600 TL civarındadır. Hem araştırmaları için gerekli materyal ve matbu harcamalarına hem de geçimine para ayırması gereken akademisyenlerimizin bu stres ve geçim derdiyle nitelikli akademik çalışma yapması mümkün değildir. Öte yandan doçentlik kriterlerine göre uluslararası indekslere giren bazı dergilerde yayın yapabilmek için gerekli ücreti ödeyecek gücü de bulunmamaktadır” ifadelerini kullandı.

“AKADEMİSYENLERE KADRO TAHSİS EDİLMELİ”

    WhatsApp Grubumuz İçin TIKLAYINIZ
 

Doğan, kadro konusunda gerekli düzenlemelerin yapılması gerektiğini ifade ederek, şunları kaydetti: “Bilindiği üzere ÜAK tarafından akademisyenlere verilen doçentlik ünvanı yeterli olmayıp; kadro tahsisi üniversitenin ya da rektörün inisiyatifine bırakılmaktadır. Pek çok akademisyen, nitelikli çalışmalara imza atıp ÜAK tarafından doçentlik belgesi almasına rağmen uzun yıllar kadro yetersizliği nedeniyle mağduriyet yaşamaktadır. Bu konuda yapılması gereken, akademisyenlerin hiçbir dönemde kadro arayışına mahkûm edilmemesi ve sözleşme süresinin sınırlandırılmamasıdır. Gerekli şartları sağlayan akademisyenler için ihtiyaç duyulan üniversite ve kurumlara atanmak üzere bir havuz oluşturularak hak ettikleri ünvanlar verilmelidir. Ülkemizi geleceğe taşıyacak, Türkiye’ye katma değer kazandıracak akademisyenlerimizin sorunları ivedi çözümler bekliyor. Bu nedenle Saadet Partisi olarak akademi dünyasının sorun ve beklentilerinin bir an önce tartışılarak çözüme kavuşturulması için yetkilileri sorumluluk almaya davet ediyoruz."

Muhammed VEFA / Milli Gazete

Yorum Yap
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Kamudan Haber Haberleri