Aile sağlığı çalışanlarının maaşlarında artış teklifi

Aile Hekimliği Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi. Teklif ile, Aile Hekimliği Kanunu kapsamında sözleşme yapılan aile sağlığı çalışanlarının özlük haklarının iyileştirilmesi amaçlanmaktadır.

TÜRKİYE BÜYÜK MÎLLET MECİSİ BAŞKANLIĞINA

Aile Hekimliği Kanumında Değişiklik Yapılmasma Dair Kanun Teklifim, gerekçesi ile birlikte ekte sunulmuştur. Gereğini saygılarımla arz ederim. 12/1/2023 Banş KARADENİZ/ Sinop Milletvekili

GEREKÇE

KAMUBİZ.COM İnstagram KANALI İÇİN TIKLAYINIZ

Aile Sağlığı Merkezleri, vatandaşlarımızın sağlık hizmetlerine kolay erişebilmesi ve hızlı hizmet alabilmeleri açısmdan oldukça önemli bir yere sahiptir. Temel görevleri koruyucu sağlık hizmetleri olan Aile Sağlığı Çalışanlan, pandemi sürecinde de salgınla birebir mücadele etmiş, günlerce evlerine gidememiş, ailelerini görememiş, görevleri sırasında hastalanmış en önemlisi de görev şehitleri vermişlerdir. 

5258 Sayılı Aile Hekimliği Kanunu'na tabi olarak çalışan ve temel görevleri koruyucu sağlık hizmetleri olan Aile Sağlığı Çalışanları kamu kurumlarında çalışan diğer sağlık çalışanlan ile aynı sorumluluk ve görev bilinci ile çalışmalarma karşın en az maaşı almakta ve pek çok haktan mahrum kalmaktadır.

MADDE GEREKÇELERİ 

MADDE 1- Bu madde ile 5258 Sayılı Aile Hekimliği Kanunu'na tabii olarak çalışan Aile Sağlığı Çalışanlarının 657 sayılı Kanunun 4 üncü maddesinin (B) bendine göre belirlenen en yüksek brüt sözleşme ücretinin (1,5) katını aşmamak üzere ibaresi (3) katını aşmamak olarak değiştirilmesi amaçlanmaktadır. 
MADDE 2- Yürürlük maddesidir. 
MADDE 3- Yürütme maddesidir.

AİLE HEKİMLİĞİ KANUNUNDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASI HAKKINDA KANUN TEKLİFİ

MADDE 1- 24/11/2004 Sayılı 5258 Sayılı Aile Hekimliği Kanunu'nun 3 üncü maddesinin beşinci fıkra aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir. Sözleşme yapılan aile hekimi ve aile sağlığı çalışanlarına, 657 sayılı Kanunun 4 üncü maddesinin (B) bendine göre belirlenen en yüksek brüt sözleşme ücretinin aile hekimi için (6) katım, aile sağlığı çalışanı için (3) katım aşmamak üzere tespit edilecek tutar, çalışılan ay sonuçlanmn ilgili sağlık idaresine bildiriminden itibaren onbeş gün içerisinde ödenir. Aile hekimlerine ve aile sağlığı çalışanlarına ihtiyaç hâlinde, 657 sayılı Kanunun ek 33 üncü maddesinde belirtilen yerlerde haftalık çalışma süresi ve mesai saatleri dışında nöbet görevi verilir. Bunlara entegre sağlık hizmeti sunulan merkezlerde artırımlı ücretten yararlananlar hariç olmak üzere, 657 sayılı Kanunun ek 33 üncü maddesi çerçevesinde nöbet ücreti ödenir." 
MADDE 2- Bu Kanun yayımı tarihinde yürürlüğe girer. 
MADDE 3- Bu Kanun hükümlerini Cumhurbaşkanı yürütür.

WhatsApp Grubumuz İçin TIKLAYINIZ

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Kamudan Haber Haberleri