TOKİ, İstanbul ve Ankara’da Binlerce Konut ve İş Yerini Satışa Sunuyor: İhale Tarihleri Belli Oldu!

TOKİ, düşük gelirli vatandaşlar için İstanbul ve Ankara’da yeni konut ve iş yeri projelerine başlıyor. Bu kapsamda, toplam 2.558 konut ve iş yeri için ihale tarihleri açıklandı.

İstanbul Bağcılar’da 365 konut ve 30 iş yerinden oluşan kentsel dönüşüm projesi yapılacak. Ankara’da ise Sincan, Evren ve Gölbaşı bölgelerinde toplam 2.193 konut ve 28 iş yeri inşa edilecek.

Bu projeler, büyükşehirlerde artan konut fiyatlarına karşı vatandaşlara uygun fiyatlı seçenekler sunmayı amaçlıyor. İhaleler, Eylül ve Aralık aylarında gerçekleştirilecek.

İstanbul Bağcılar Projesi İhalesi

Bağcılar'daki kentsel dönüşüm projesinin ihalesi, 9 Eylül’de saat 14:30'da yapılacak. İhale, açık usulle ve yalnızca EKAP üzerinden elektronik ortamda alınacak. İhale, yerli ve yabancı tüm isteklilere açık olacak; yerli firmalar lehine yüzde 15 fiyat avantajı sağlanacak. İhaleye katılanlar, teklif bedelinin en az yüzde 3'ü kadar geçici teminat vermek zorunda olacak.

Ankara’daki Projeler

Ankara’da Sincan, Evren ve Gölbaşı ilçelerinde gerçekleştirilecek projelerin ihale tarihleri ise şu şekilde:

  • Sincan: 24 Eylül’de 1.012 konut ve 24 iş yeri
  • Evren: 27 Eylül’de 154 konut ve 2 iş yeri
  • Gölbaşı: 11 Aralık’ta 1.027 konut, 7 ve 14 dükkanlı iki ticaret merkezi, 24 derslikli bir ilkokul ve bir cami inşa edilecek.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Gündem Haberleri