Son Ankette İmamoğlu ve Yavaş, Erdoğan'a Fark Attı

Kısa Dalga yazarı Sedat Bozkurt, son anket sonuçlarını değerlendirerek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu karşısında geride olduğunu yazdı.

Bozkurt'un aktardığına göre, Erdoğan, Mansur Yavaş'a karşı 9 puan, Ekrem İmamoğlu'na karşı ise 6 puan geride bulunuyor.

Bugünkü köşesinde CHP'nin olası cumhurbaşkanı adaylarının anketlerdeki durumunu ele alan Bozkurt, "İlk turda kimse, ikinci turda Erdoğan kazanamaz" başlıklı yazısında, AK Parti'nin anketlerinde de oy kaybının açıkça görüldüğünü belirtti. Bu kaybın sorumlusu olarak ise Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in gösterildiğini iddia etti.

Bozkurt, AK Parti'nin kendi anketlerinde Erdoğan'ın Mansur Yavaş'a karşı 9 puan, Ekrem İmamoğlu'na karşı ise 6 puan geride olduğunu vurguladı. Bozkurt, yazısında şu ifadelere yer verdi: "Mevcut tabloya göre, Erdoğan'ın erken seçim kararı alması durumunda en az dört ciddi adayın yarışacağı bir cumhurbaşkanlığı seçimi bizleri bekliyor. Kürt siyasetinin güçlü bir adayı olacağı kesin. Eğer bu olmazsa, o siyasi yapı dağılma tehlikesiyle karşı karşıya kalabilir."

Bozkurt ayrıca, CHP'nin henüz resmi bir aday açıklamasa da, iki güçlü adayının olduğunu ve bu adayların Erdoğan karşısında büyük şansının bulunduğunu belirtti. "Eğer seçim ilk turda sonuçlanmaz ve ikinci tura kalırsa, Erdoğan'ın kazanma ihtimali neredeyse imkansız" diyen Bozkurt, CHP'nin bu süreçte endişe etmesini gerektirecek bir durum olmadığını ifade etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Gündem Haberleri