Meslek lisesi mezunu olanlar dikkat! Bakanlık 22.100 TL destek ödemesi yapacak

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ile Milli Eğitim Bakanı Tekin işbaşı eğitim programı doğrultusunda da düzenlenen törende araya geldi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ile Milli Eğitim Bakanı Tekin işbaşı eğitim programı doğrultusunda da düzenlenen törende araya geldi. Ortak protokol doğrultusunda da meslek lisesi için de yeni dönem başladı.

Bakan Vedat Işıkhan sosyal medya hesabı üzerinden de paylaştığı son dakika duyurusuyla beraber de Milli Eğitim Bakanı Tekin ile imzaladıkları protokolün detaylarına dikkat çekti. Meslek lisesini de tamamlayan öğrencilerin de mezun olduklarında da yeni bir faydadan da yararlanacağı belirtildi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan işbaşı eğitim programı doğrultusunda da meslek lisesinden de mezun olan öğrencilerin de çalışma hayatını da aktif katılabilmeleri adına da yeni bir karar alındığını da belirtti.

Yapılan ortak protokolde de mezun öğrenci işbaşı eğitim programına da katıldığında asgari ücretin de yüzde 30'undan da daha fazla ve farklı alacağı ifade edildi.

2024 yılı itibariyle meslek lisesinden mezun olanlar günlük 654 TL yerine 850 TL ödemeden faydalanacak. Yapılan ufak bir hesaplamaya göre programa tam 26 gün katılım sağlayan kişi ayda 22.100 TL zaruri gider ödemesi alacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Gündem Haberleri