Hafta başı başlıyor! Artık o günler hepsi kapalı olacak

Türkiye'de Ticaret Bakanlığı'nın berber, kuaför ve güzellik salonlarının da ülke genelinde kapalı olması sebebiyle de Ankara ve İstanbul'da ki berberlerede pazar günleri çalışmıyor.

Türkiye'de Ticaret Bakanlığı'nın berber, kuaför ve güzellik salonlarının da ülke genelinde kapalı olması sebebiyle de Ankara ve İstanbul'da ki berberlerede pazar günleri çalışmıyor.

Ticaret Bakanlığı, sektör paydaşlarının talep ve önerilerini dikkate alarak berber, kuaför ve güzellik salonlarının ülke genelinde haftanın bir günü kapalı olması kararını aldı.

İstanbul Berberler Odası Başkanı Şükrü Akyüz, İstanbul'daki berberlerin pazar günleri kapalı olacağını açıkladı. Akyüz, bu kararın berberler için sevindirici olduğunu belirterek, "Bakanlığın duyarlı yaklaşımıyla birlikte bu düzenleme artık yasal zemine oturdu. Esnafımızın büyük çoğunluğu, hafta tatilinin pazar günü olmasını istediğini bizlere iletti." şeklinde konuştu.

PAZAR GÜNLERİ KAPALI

Berberlerin artık bir gün dinlenerek daha dinç olabileceklerine dikkat çeken Akyüz, "Esnafımız önceki düzenlemelerde eşlerine ve çocuklarına zaman ayıramıyordu. Bu düzenlemeyle bu beklenti karşılanmış oldu. Valiliğin desteğiyle İstanbul'da pazar günleri berberler kapalı olacak." dedi.

HAKSIZ REKABET SONA ERDİ

Ankara Berberler Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Sezayi Kara, "Bu kararı bekliyorduk. Çoğu berber zaten pazar günleri kapatıyordu ama bu kurala uymayanlar da vardı. Bakanlığın düzenlemesiyle haksız rekabet engellenmiş oldu." şeklinde değerlendirmede bulundu.

DAHA VERİMLİ

Kara, "Dinlenme fırsatı bulan berberlerimiz daha verimli çalışacak. Düzenlemeyle birlikte ailelerine ve sevdiklerine daha fazla zaman ayırabilecekler." şeklinde konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Gündem Haberleri