Doğalgaza Zam Faturalara Nasıl Yansıyacak? 100 Liralık Fatura Kaç Lira Olacak?

Konutlarda kullanılan doğalgaza, Ağustos ayı itibarıyla yüzde 38 zam geldi. EPDK, zam oranının tüketiciye yansımasının yüzde 24,4 olacağını açıkladı. Bu da, 100 liralık bir faturanın 124,4 liraya çıkacağı anlamına geliyor. Zammın enflasyon üzerinde doğrud

Konutlarda kullanılan doğalgaza, yaklaşık iki yıl sonra ilk kez zam yapıldı.

Boru Hatları İle Petrol Taşıma AŞ'nin (BOTAŞ) Ağustos ayı tarifesine göre, konutlarda kullanılan doğalgazın toptan satış fiyatına yüzde 38 zam geldi.

Faturalar Nasıl Etkilenecek?

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), zam oranının tüketiciye yansımasının yüzde 24,4 olacağını açıkladı. Yüzde 33,1 ve yüzde 38 oranındaki artışların birim gaz alım bedeline yansıdığı belirtildi. Gaz alım bedelindeki yüzde 38’lik artışın, Türkiye genelinde konut fiyatlarındaki ortalama etkisinin yüzde 24,4 düzeyinde olacağı kaydedildi.

Zam oranı ile birlikte, 1 metreküp doğalgazın fiyatı ortalama 7,6 TL'den 9,4 TL'ye yükseldi. Bu da, 100 TL fatura ödeyen bir hanenin, bu aydan itibaren 124,4 lira ödeyeceği anlamına geliyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Gündem Haberleri