Bu Hastalığı Olanlar Dikkat! Devletten Aylık 9.000 TL Alabilirsiniz!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, vatandaşlara yönelik nakit desteklerini sürdürüyor. Peki, kimler bu desteklerden yararlanabiliyor?

Türkiye'de sosyal yardımlar, artan ekonomik sıkıntılarla birlikte daha da önemli hale geldi. Sosyal yardıma ihtiyaç duyan hane sayısı her geçen gün artarken, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın belirlediği kriterlere uyan vatandaşlar bu yardımlardan faydalanabiliyor.

Kadınlara Özel Destek

Aile Bakanlığı, dezavantajlı gruplar arasında kadınlara pozitif ayrımcılık uyguluyor. Özellikle eşi vefat eden, sosyal güvencesi olmayan ve belirli gelir kriterlerinin altında kalan kadınlara aylık 1.000 TL destek sağlanıyor.

Kronik Hastalara Maaş

Tüberküloz ve SSPE gibi kronik hastalıklar nedeniyle tedavi gören vatandaşlar, Aile Bakanlığı’nın sosyal yardım programından yararlanabiliyor. Bu zorlu ve uzun süren tedavi süreçlerinde çalışma hayatından kopmak zorunda kalan hastalara devlet tarafından aylık 9.077 TL tutarında maaş bağlanıyor.

Yaşlılara Devlet Desteği

65 yaş üstü ve sosyal güvencesi olmayan vatandaşlar da Aile Bakanlığı’nın sunduğu yardımlardan faydalanabiliyor. Yaşlı aylığı kapsamında her ay 4.181 TL ödeme yapılıyor ve bu ödemeler, kişinin gelir durumu değişmediği sürece vefatına kadar devam ediyor. Ancak ekonomik durumu iyileşenler için yaşlılık maaşı kesiliyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Gündem Haberleri