Aksaray 15 Temmuz Ortaokulu'nda yaşandığı iddia edilen olaylar, kamuoyunu şaşkına çevirdi. İddialara göre, Aksaray'da ünlü bir tatlıcının sahibi F.T.'nin 8. sınıfa giden oğlu H.H.T., 2023 Ekim ayında sadece 3 gün okula gitmesine ve sınav kâğıtları bulunmamasına rağmen, derslerden başarıyla geçti.
Müdür Yardımcısının Notları Sisteme Girerek Değiştirdiği İddia Ediliyor
Bir diğer ciddi iddiaya göre, Müdür Yardımcısı A.K.'nin, öğrencilerin notlarının girildiği sisteme erişim sağlayarak okula gelmeyen H.H.T.'ye Fen Bilgisi, Türkçe, Matematik, İngilizce, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ile Türkiye Cumhuriyeti İnkılap Tarihi gibi derslerden 100 tam puan verdiği öne sürüldü. Ayrıca, A.K.'nin 15 Temmuz darbe girişimi sonrası görevden alınıp sonra göreve iade edildiği de iddialar arasında yer aldı.
Okula Gelmeyen Öğrenciye Ayrıcalık mı Tanınıyor?
Bu skandal niteliğindeki olayın ortaya çıkışı ise daha da şok edici. İddialara göre, Müdür Yardımcısı A.K., WhatsApp grubunda öğretmenlere, belirli öğrencilere puan verilip verilmeyeceği konusunda talimatlar verdi. Ek ders dağılımını A.K.'nin yapması nedeniyle öğretmenler bu yasa dışı duruma ses çıkaramadı. Ancak olay, İnkılap Tarihi Öğretmeni G.S.Ö.'nün, A.K.'ye, "Benim adıma sisteme girip nasıl öğrenciye 100 verebilirsiniz?" şeklinde tepki göstermesiyle su yüzüne çıktı. G.S.Ö., ikinci dönemde bu öğrenciyi sınava alacağını belirtince, iddiaya göre, öğretmen sınıfından alınıp başka bir sınıfa verildi. G.S.Ö. ise bu durum üzerine şikayette bulundu.
10 Öğretmene Kınama Cezası Verildi
İddialara göre, Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından olayla ilgili müfettiş görevlendirildi ve yapılan inceleme sonucunda, Müdür Yardımcısı A.K.'nin kendi T.C. kimlik numarasıyla sisteme giriş yaparak H.H.T.'ye notlar verdiği tespit edildi. Olayların gün yüzüne çıkmasıyla, A.K. ve 10 öğretmene kınama cezası verildi.
Cesur Öğrenciler Tepki Gösterdi
İddialara göre, Müdür Yardımcısı A.K., G.S.Ö.'nün sınıfına giderek öğrencileri tehdit etti ve öğretmen aleyhine bir dilekçe yazdırdı. Ancak öğrenciler, rehber öğretmenlerine gidip öğretmenlerini sorduklarında, sınıf değiştirdiği bilgisini alınca, tehdit edildiklerini açıklayarak öğretmenlerinin sınıfa geri dönmesini talep eden bir dilekçe yazdılar.
Müdür Yardımcısı Okula Gazeteci Çağırıp İftira mı Attı?
Rehber öğretmenin ve öğrencilerin dilekçesiyle olay kayıt altına alınırken, bir başka vahim iddia ise Müdür Yardımcısı A.K.'nin Haziran ayında okullar kapandıktan sonra bir veli ve öğrenciyi okula çağırarak G.S.Ö. hakkında iftiralar attığı yönünde. İddialara göre, A.K., bir gazeteciye, öğretmenin dinsiz olduğunu ve derslerde öğrencileri dinden soğuttuğunu söyleyerek yanlış bilgiler verdi.
"Hesaplar İncelenirse Başım Belaya Girer" İddiası
İddialar burada da bitmiyor. F.T.'nin Aksaray'da ünlü bir tatlı firmasının sahibi olduğu ve okula yaptığı bağışların Müdür Yardımcısı A.K.'nin banka hesabına gittiği iddia ediliyor. Ayrıca, F.T.'nin tatlı imalathanesinde FETÖ'den ihraç edilmiş öğretmenlerin çalıştığı da öne sürüldü. A.K.'nin "Hesaplar incelenirse başım belaya girer" dediği iddia edilirken, eski Eğitim Bir-Sen Başkanı M.G. ile gizli ortak olduğu da konuşuluyor. 15 Temmuz Ortaokulu'ndaki Eğitim Bir-Sen Temsilcisi D.D.'nin eşi K.D.'nin de özel eğitim kurumuna öğrenci gönderdiği öne sürüldü.
Müdür Yardımcısı A.K. maaş kesme cezası alırken, hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunulduğu öğrenildi. Öğretmen G.S.Ö.'nün ise okuldan uzaklaştırma cezası alabileceği iddia ediliyor.
"Müdür Yardımcısı A.K.'nin Banka Hesapları İncelendi mi?"
Ortaya atılan bu ciddi iddialar doğrultusunda, Milli Eğitim Müdürlüğü'ne soruyoruz: Olayda kaç öğretmen ve idareci ceza aldı? Müdür Yardımcısı A.K.'nin eski Eğitim Bir-Sen Başkanı M.G. ve F.T. ile olan ilişkisi nedir? Banka hesapları incelendi mi? Okul Aile Birliği hesabından A.K.'nin hesabına para transferi yapıldı mı? Okul Aile Birliği'ne bağış adı altında gelen paraların akıbeti ne oldu? Aksaray kamuoyu, bu soruların cevaplarını merakla bekliyor.