Sendika başkanı açıkladı: İşte memur maaşları için yapılması gereken 10 madde

SAHİM-SEN Başkanı Özlem Akarken, memur ve emekli maaşlarında iyileştirme için yapılması gereken düzenlemeleri 10 madde de açıkladı

Memur maaşına yapılan zamlarla ilgili Sağlık Hizmetleri Sendikası (SAHİM-SEN) Genel Başkanı Özlem Akarken şu değerlendirmelerde bulundu:

“Yapılan zamları yeterli bulmuyoruz. Bizler yoksulluk sınırının altında ödenecek miktarları kabul etmiyorduk. Defalarca bunu ilettik.  10 adımda memur maaşların düzenlenmesine ilişkin talebimizdir dedik.

Bizlerin talebi;

Instagram sayfamızı takip etmek için tıklayınız

1- Taban aylık gösterge rakamı 2000 olarak güncellenmesiydi. 

2-Toplu sözleşme ikramiyesi iptal edilerek, “üyelik ödentisi kesilen kamu görevlilerine” 2000 olan taban aylık gösterge rakamına ilaveten, 50 gösterge rakamı ilave edilmesiydi. Emekli statüsündeki kamu görevlilerine de emeklileri temsilen sendikalaşma hakkı verilmesiydi.

3- Kıdem aylık gösterge rakamı her bir hizmet yılı için 40 olarak güncellenmesiydi.

4- Aylık gösterge tablosundaki rakamlar en az % 50 oranında artırılmasıydı. 

5- Devlet memurları zam ve tazminatlar kararnamesindeki yan ödeme ve özel hizmet tazminatı puanlarına en az %50 artış uygulanmasıydı. 

    WhatsApp Grubumuz İçin TIKLAYINIZ

6- En yüksek devlet memuru brüt aylığına uygulanan oranlara ilişkin ana ve ara ek gösterge düzenlemeleri yapılarak, bakın bunun altını tekrar tekrar çiziyorum ana ve ara ek gösterge düzenlemeleri yapılarak  en az % 20 artış sağlanmasıydı.

7- Gelir vergisi dilimlerine ait hesaplanan maktu had ve tutarların % 5’ini aşmayan kesirler dikkate alınmalı ve tespit edilen had ve tutarları % 50 artırılmasıydı. İkinci öncelik düzenleme vergi dilimleri olmasıydı. Maalesef olmadı.

8- Aile ve çocuk yardımı göstergeleri en az %50 oranında artırılmalıydı.

9- Nüfus, konut sayısı, boş konut sayısı ve kira ücreti oranlarına göre her bölge için kira yardımı yapılmasıydı. Şu anda en düşük kira maalesef 10.000’ne dayandı.

10- Makam ve görev tazminatlarının kapsamı genişletilmeli ve oranları en az %40 oranında artırılmasıydı.

Bu artış oranları yapıldıktan sonra memur maaş katsayılarına en az %35 oranında artış yapılmasıydı. Taban katsayılarda yapılmayan artış refah düzeyini yükseltmez.

paraanaliz

Yorum Yap
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Yorumlar (7)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri