Jandarma ve emniyet personeli arasındaki ayrım Bakan Soylu'ya soruldu

Jandarma ve emniyet personelinin arasında yönetmeliklerden doğan bazı farklılıklara ilişkin soru önergesi Bakan Süleyman Soylu tarafından yanıtlanmak üzere Meclise sunuldu

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIGINA  

Aşağıdaki sorularımın İçişleri Bakanı Süleyman SOYLU tarafından yanıtlanması hususunda  gereğini saygılarımla arz ederim. (13.O1.2021)  Av. Murat BAKAN  /İzmir Milletvekili  
 
27 Temmuz 2016 tarihinde 668 Sayılı KHK ile Jandarma Genel Komutanlığı Emniyet Genel  Müdürlüğü gibi İçişleri Bakanlığına bağlanmıştır.  

6136 Sayılı Ateşli Silahlar ve Bıçaklar Kanunu kapsamında, Emniyet Genel Müdürlüğü Personeli  gibi Jandarma Genel Komutanlığı Personeli için de ücreti karşılığında ateşli silah alımları  düzenlenmiş olup uygulamada bazı aksaklıklar söz konusudur.  

Emniyet Genel Müdürlüğü kadrolarında çalışan personelin silah alım satımlarında adet olarak  sınırlama yokken J an darına Genel Komutanlığı personelinin silah alımları halen "MY-166/2 Sayılı  TSK Şahsi Silah Yönergesi 'ne göre yürütüldüğünden sınırlandırılmaktadır.  Oysa her iki kurum da İçişleri Bakanlığı'na bağlıdır. Emniyet ve asayiş görevi yürüten her iki kurum  hem suç ve suçlulukla hem de terörle mücadele etmektedir. Bu nedenle hem görevde etkinlik hem  de kişisel güvenlikleri açısından iki kurumun da aynı imkanlara sahip olması önemlidir. Fakat,  Jandarma personeli ile Emniyet personeli arasında bu noktada bir ayrım söz konusudur. Buna göre;  

1- Bakanlığınıza bağlı olarak, emniyet ve asayiş görevi yürüten, suç ve suçlulukla mücadele  eden Emniyet personeli ve Jandarma personeli arasındaki hem görevde etkinlik hem de  kişisel güvenlikleri açısından değerlendirilebilecek bu ayrıma dair açıklamanız nedir?  

2- Jandarma personeli ile Emniyet personeli arasındaki söz konusu ayrımın ortadan  kaldırılması için hangi adımlar atılacaktır? 

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Yorum Yap
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Memurlar Haberleri