İhtiyaç Kredisi Faizlerinde Dikkat Çeken Düşüş! Faizler Beş Ayın En Dip Seviyesi

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) son açıkladığı verilere göre, kredi faizlerinde önemli bir düşüş yaşandı. Özellikle ihtiyaç kredilerinde bu düşüş daha belirgin oldu ve son beş ayın en düşük seviyesine ulaşıldı.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) verilerine göre, 27 Eylül haftasında kredi faiz oranlarında belirgin bir düşüş yaşandı. Özellikle ihtiyaç kredisi faiz oranları yüzde 70,8 seviyesine inerek son beş ayın en düşük oranına ulaştı.

TCMB’nin açıkladığı haftalık para ve bankacılık istatistiklerine göre, 27 Eylül ile sona eren haftada bankacılık sektörünün toplam mevduatı 208,9 milyar liralık artışla 18 trilyon 407 milyar lirayı aştı.

Faiz oranlarındaki genel düşüşe paralel olarak, 1-3 ay vadeli TL mevduat faizleri yüzde 60’ın altına geriledi. Ticari kredi faizleri ise yüzde 59,6'ya düşerken, en belirgin düşüş ihtiyaç kredilerinde yaşandı. İhtiyaç kredisi faiz oranları yüzde 70,8'e inerek, beş aylık en düşük seviyesine geriledi.

Kaynak: Dünya Gazetesi

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Ekonomi Haberleri