Deutsche Bank'tan Asgari Ücret İçin Sürpriz Tahmin

Almanya'nın önde gelen finans devlerinden Deutsche Bank, Türkiye ekonomisine dair yaptığı detaylı bir araştırmanın sonuçlarını kamuoyuyla paylaştı. Ekonomistler, Türkiye’nin karşı karşıya olduğu en büyük zorluklardan birinin asgari ücret zammı olduğunu vu

Deutsche Bank, Türkiye ekonomisi üzerine yaptığı kapsamlı araştırma ile dikkat çekti. Raporda, ülkemizin en büyük sorunlarından biri olarak gösterilen enflasyon ve bununla doğrudan ilişkili olan asgari ücret zammı üzerinde duruldu.

Piyasalar, enflasyonun önümüzdeki dönemde düşeceğini umut etse de, Deutsche Bank'ın tahminleri bu beklentileri gölgeliyor. Rapora göre, enflasyonun 2025 sonunda %45'in altına inmesi bekleniyor olsa da, bu süreç tahmin edilenden daha uzun sürebilir. Hatta banka, enflasyon tahminini yukarı yönlü revize ederek, 2024 sonu için yüzde 43,9, 2025 sonu için ise yüzde 25 olarak açıkladı.

Asgari Ücret Zam Tahmini

2025'te yapılacak asgari ücret zammı, hem işçiler hem de işverenler için büyük önem taşıyor. Genel kanı, yüzde 25-30 arasında bir artış olacağı yönünde. Ancak, bu kadar yüksek bir artışın işletmeleri zorlayacağı ve enflasyonu daha da körükleyebileceği endişesi de bulunuyor. Bazı ekonomistler, ilk etapta yüzde 20 civarında bir zam yapılabileceğini ve yıl ortasında durumun yeniden değerlendirilebileceğini öngörüyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Ekonomi Haberleri