Türkiye’de İlk Kez Özel Öğretim Kurumlarının Sorunları ve Hedefleri Üzerine Çalıştay Gerçekleştirildi

Türkiye’de ilk kez Özel Okullar ve Özel Öğretim Kurumlarının Sorunları ve Hedefleri Üzerine Görüş ve Önerilerin Dile Getirildiği Çalıştay Gerçekleştirildi

Türkiye’de ilk kez gerçekleştirilen ve MEB Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğünün katılımı ile TÖDER ve diğer birliklerin organizesinde “BİRLİKTE DÜŞÜNELİM” mottosu ile düzenlenen ''Özel Öğretimin Geleceği, Vizyon ve Stratejiler Çalıştayı'' nda özel okullarının ve diğer özel öğretim kurumlarının sorunları ve geleceği masaya yatırılarak kısa ve uzun vadeli hedefleri oluşturuldu. 

Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü ve Türkiye geneli tüm Özel Okullar ile Özel Öğretim Kurumlarının tamamının temsil edilecek şekilde ilk kez bir araya gelinmesi ve sahadaki tüm sorunların ve fikir ile taleplerin konuşularak ortak bir yol haritası belirlenmesi bakımdan hem Türkiye’nin eğitiminin geleceğe dair hedeflerinin gerçekleştirilmesinde hem de Özel Okullar ile Özel Öğretim Kurumlarının sürece dahil edilerek ülke eğitiminin gelişimine sahadaki sorunları en aza indirgeyerek sektördeki her paydaşın ben kavramından ziyade biz kavramıyla katkı sağlanması bakımından çalıştay öne çıkmaktadır.

İTO eğitim ürünü, Türkiye Özel Öğretim Kurumları Derneği (TÖDER) tarafından organize edilen, Özel öğretim kurumlarının geleceğinin konuşulduğu ''Özel Öğretimin Geleceği, Vizyon ve Stratejiler Çalıştayı'' 2 Haziran 2022 tarihinde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin Girne şehrinde başladı. Çalıştaya Genel Müdür Sayın Ömer İNAN, Daire Başkanları Vedat KUŞGÖZOĞLU ve Metin İLCİ, İTO Komitesi üyeleri, TÖDER, TÖZOK, ÖZDEBİR, ÖZDER, ÖZKURBİR Başkanları ve yönetim kurullarından üyeler katıldı.
Açılış konuşmasını yapan TÖDER Başkanı İbrahim TAŞEL programa katılan üyeleri tanıttı. İbrahim Taşel ve katılım sağlayanlar tarafından sektörün sorunları dile getirilerek değerlendirmelerde bulunuldu.

Program kapsamında söz alan Genel Müdür Sayın Ömer İNAN konuşmasında; kendilerine özel öğretim kurumları temsilcileriyle biraraya gelme fırsatını tanıyan, sektörün sorunlarını yakından takip eden Bakanımız Sayın Mahmut ÖZER Bey'e teşekkürlerini belirterek Sayın Bakanımızın okulları açık tutma iradesini net bir şekilde ortaya koymasından sonra ülkemizin salgın sonrası normalleşme sürecinde fedakarca hizmet eden Bakanlık yöneticileri ile personelinin, il yöneticilerimizin ve özellikle okullarda görev yapan yönetici ve öğretmenlerimizin ortaya koyduğu gayretli çalışmalardan dolayı memnuniyetini ve teşekkürlerini ifade etti.

Vizyon hazırlıklarına ilişkin  büyük beklentileri olduğunu ifade eden Sayın Ömer İNAN, özel okul ve diğer özel öğretim kurumlarının kendi markalarını öne çıkarmak yerine "eğitimin önemine", "eğitimle hedeflenen gelecek tasarımına" vurgu yapan bir reklam stratejisi izlemesini ve "birlikte düşünmeye" devam etmeyi önerdi. Bu tür çalışma ortamlarının paydaşları zinde tuttuğuna dikkati çeken Sayın Ömer İNAN başta Tüm Özel Öğretim Kurumları Derneği başkanı İbrahim TAŞEL ve bu alanda çalışma yapan tüm sivil toplum kuruluşları liderlerine tebriklerini iletti.

15 No'lu Eğitim Meslek Komitesi tarafından hazırlanan Özel Öğretimin Geleceği Vizyon ve Stratejiler" adlı Vizyon belgesinin tanıtım sunusu katılımcılara aktarıldı. Bu belgenin özel öğretim kurumlarının geleceğine yönelik mevcut durum analizi, araştırma sonuçları, kıyaslamalı dünya örnekleri, öne çıkan kavram ve uygulamalar, vizyon çalıştayı ve vizyon belgesi kapsamında zihin haritalarını içerdiği anlatıldı. Masa başı ve saha araştırması ile oluşturulan vizyon belgesinin, sektörel paydaşların katılımıyla gerçekleştirilen çalıştaydan elde edilen çıktılarla birlikte uzman görüşü çerçevesinde şekillendirildiği, üst boyutta oluşturulan belgenin sektör paydaşları tarafından anlaşılması ve hayata geçirilmesinin önemli olduğu belirtildi.
Özel okulların kısa ve uzun vadeli hedefleri ile sorunları üzerinde görüş ve önerilerin dile getirildiği çalıştay, Vizyon Belgesi tanıtım sunumunun yapıldığı oturum sonrasında;

Özel öğretim kurumlarımızın kısa ve uzun de vadeli hedefleri ve sorunları,

Yapısal dönüşüm (reform) - eğitimin kalitesi,
Öğretmen - öğrenme - aile - okul - toplum ekosistemi,
Dijital yeterlik ve teknoloji kullanımı,
Büyük veri analitiği yönetimi - finansal sürdürülebilirlik
konularının işlendiği oturumlar yapıldı.

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Yorum Yap
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Yorumlar (3)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

MEB Personel Haberleri