5000 ücretli öğretmen ataması için ek kadro talep edildi

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSS sınavı ile 5 bin ücretli öğretmen alımı yapılması için Milli Eğitim Bakanlığına ek kadro talebini iletti.

BÜYÜK Birlik Partisince (BBP) "Ücretli öğretmenlerimizin içinde, uzun yıllar başarıyla, yüksek performansla, düşük ücret ve olumsuz şartlarda görev yapan öğretmenlerimizin varlığı, kamu vicdanını son derece rahatsız ediyor. Bunun için ücretli öğretmenlerimizden, ayrılan kontenjanın dışında ve atanacak öğretmenlerimizin sayısını etkilemeyecek şekilde ve sayıları en fazla 5 bin olmak üzere, sınırlı sayıda bir kesimin de kadroya alınmasını talep ettik" dedi.

BBP Genel Merkezi'nden, ücretli öğretmenlerin sorunlarına ilişkin yazılı açıklama yapıldı. BBP ve kendisi de eğitimci olan Genel Başkan Mustafa Destici'nin her zaman, hem kamuoyunda hem de Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde, öğretmenlerin sesi ve sözcüsü olduğu belirtilerek, "Başta boş bulunan öğretmen kadrolarına atama yapılarak, atanamayan öğretmenlerimizin atanması konusunda en çok gayret gösteren parti Büyük Birlik Partisi, Genel Başkan ve milletvekili de yine Sayın Mustafa Destici olmuştur. Özellikle devlete öğretmen alımında yapılan mülakat sınavlarında uygulanan haksızlıkların, adaletsizliklerin ortadan kaldırılması için, başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere, gerekli mercilerle görüşmüş ve bunun sonucunda, 2018 yılından beri öğretmen alımı mülakatlarında bir puan bile oynama olmamaktadır. Bunu da en iyi sınava giren öğretmen adaylarımız bilmektedir" denildi.

'ÖĞRETMENLERİMİZİN SESİ OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ'

BBP'nin öğretmenlerin sesi ve sözcüsü olmaya devam edeceği belirtilerek şöyle denildi: "Ülkemizde, eğitim sisteminin sorunlarının çözülerek bu husustaki yatırımların ivedilikle yapılması; öğretmenlerimizin, eğitimcilerin, öğretmen adaylarımızın haklı taleplerinin karşılanması noktasında çalışmaya; geleceğimizin umudu olan evlatlarımızın ve elbette geleceğimizi emanet ettiğimiz öğretmenlerimizin sesi ve sözcüsü olmaya, bundan sonra da devam edeceğiz. Çok zor şartlarda ve çok düşük ücretle görev yapan, ücretli öğretmenlerimizin durumlarını da yukarıda zikrettiğimiz minvalde dile getirdik. 80 bine yakın ücretli öğretmenimiz, asgari ücretin yarısı kadar bir maaşla (yaklaşık 1500 TL), haftada yaklaşık 20 saat ders vererek öğretmenlik yapıyorlar. Bu durum şeklen yasal olsa da bizce çalışma hukukunun ruhuna aykırı bir durum teşkil ediyor. Ve hepsinden önemlisi, öğretmenlerimize ve öğretmenlik mesleğine bir haksızlık teşkil ediyor."

'HAK ETTİKLERİ ÜCRETE KAVUŞTURULMALILAR'

Ders saati ücretlerinin yüzde yüz arttırılarak, öğretmenlerin ücret mağduriyetlerinin ortadan kaldırılması gerektiğine dikkat çekilen açıklamadı, "Herkesin kabul edeceği gibi, ücretli öğretmenlerimizin içinde, uzun yıllar başarıyla, yüksek performansla, düşük ücret ve olumsuz şartlarda görev yapan öğretmenlerimizin varlığı, kamu vicdanını son derece rahatsız ediyor. Bunun içinde, KPSS'den yeterli puanı almış ve uzun süre MEB bünyesinde öğretmenlik yapmış ücretli öğretmenlerimizden, ayrılan kontenjanın dışında ve atanacak öğretmenlerimizin sayısını etkilemeyecek şekilde ve sayıları en fazla 5 bin olmak üzere, sınırlı sayıda bir kesimin de kadroya alınmasını talep ettik. Bu haksızlıkları dile getirmemizin, öncelikle öğretmenlik mesleğinin mensupları tarafından desteklenmesi ve sahip çıkılması bizim de en büyük beklentimizdir. Maksadımız, çok açık bir şekilde ifade ettiğimiz ve kolaylıkla anlaşılabileceği gibi, meslek mensupları arasında bir adaletsizliğe neden olmak değil, çok zor şartlarda çalışan ücretli öğretmenlerimizin, insanca, hak ettikleri bir ücrete ve güvenceye kavuşturulmalarıdır" denildi.

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Yorum Yap
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Yorumlar (2)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

MEB Personel Haberleri